Midsommarhelgen

Tänk att det redan är Tisdag. Det här inlägget skulle publicerats i söndags men jag glömde helt bort det. Midsommar helgen är över den har haft både sina för och nackdelar. Midsommardagen var jättemysig. Började med jordgubbstårta, några smirnoff och annat gott i en stor fin park. Solen sken och det var roligt att vi tillslut blev så många :)

Vid halv fem åkte vi hem till Genesis för att duscha, fixa oss, och laga midsommar maten!
Gubbröra, köttbullar, räkor, ägg och potatis!Kan ha varit det godaste jag ätit här i Australien, bara för att liksom. jag blev så mätt så att jag ville spy. Malin hade gjort ett häfte med en massa snapsvisor, så då och då tog vi paus i ätandet (eller så sjöng man med mat i munnen som jag) och sjöng och snapsade. Efter maten var det dags för dans. Vi hoppade runt som smågrodor, musikanter och rävar över isen. Och hur man än vrider och vänder på det så är vi Svenskar är bra vrickade allså, haha!

Väl inne i the valley gick vi skilda vägar. Jag, Carro och Hanna hoppade av vid fridays, mötte upp valle och co och vi hamnade tillslut på The press club. Riktigt schysst ställe, och musiken var typ, 80 tals dans, det gillade vi! Absolut mer kvällar där! jag träffade en art director och fick hans kort. Det var jätteintressant att lyssna på hur han jobbade och vad han gjorde om dagarna. I dag skulle han på en photoshoot på guldkusten som han skulle anordna. Nu ska jag spana in hans hemsida och hans portfolio och se om han är något o ha :P

Det negativa med min helg är att mina glasögon är borta.
Jag hade min väska på kontoret på Limes. När jag kom ner efter mitt pass låg endel av mina grejer på golvet. Plockade ihop det jag hittade och när jag kom hem insåg jag att mina glasögon hade legat i väskan och jag hittade dom inte. Har frågat runt på limes och krälat runt där på golvet som en liten säl, inga glasögon. Antingen har någon jäkel trampat på dom och vågar inte erkänna eller så ligger de där någonstans. ÅHH! Inte skönt att sitta med linser flera timmar framför datorn, mina ögon mår inte bra.

Mina vänner och familj, hur var er midsommar?


Dåligt med kommentarer nu tycker jag.. fy!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Midsommarminnen

Tänk att det var ett helt år sen nu..

finns ingenting som slår svenskmidsommar tyvär :P

Nu ska vi laga midsommarmat sen är det fest.

CHINGELING!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Face illustration

Nu har vi börjat illustrera ansikten och ni ser nog vem jag har valt. ;) Jag hade med mig en bild på enligt mig, världens snyggaste kille, (Han börjar på V och slutar på or) men den bilden var för komplicerad, så det blev den här killen istället. Inte lika snygg men han får duga. :P

I går jobbade jag hela kvällen, Limes firade 2 år så det var full rulle. Jag var så stolt över mig själv, jag fick inte en endaste fläck på min nya vita skjorta! Helt otroligt med tanke på alla sangria och andra drinkar jag sprang omkring med under kvällen. Det sista jag gjorde var att signa ut mig, tror ni inte att jag råkar lägga mig skjort ärm i någon rosa gegga då eller? Självklart! Slängde den i tvättmaskinen direkt när jag kom hem, fläckarna gick bort som tur var :D


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 0 kommentarer




brochure



Här har ni arbetet jag har suttit och pillat med. Det är en handritad brochure för Nikon, och som ni ser så har jag även med min logga. Jag har re-brandat Nikon kan man säga. Nu känns livet lite lättare, har faktiskt längtat efter att få jobba hela veckan. Nu får ni bara hålla tummarna för att jag hittar en snygg vit skjorta i morgon ;) På fredag är det midsommar, då jäklar kör vi. Idag inhandlades svensk tårta, mammascans köttbullar, ägg, kaviar, marabou, ahlgrensbilar och en massa annat gott. Sanna ska göra gubbröra, halelulja!


Ha en underbar midsommar familjen, vännerna och alla bloggläsare där ute, om jag inte hinner uppdatera innan fredag. Sakna mig inte för mycket!


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 1 kommentarer




Bad day

Printscreen på hemsidan & lite på min lins jag börjat med.



Idag har varit en sån där dag då allting går fel. Jag har fått göra om massor av delar av min hemsida som nästan var klar pga att läraren helt plötsligt ändrade sig och sa att jag ska göra på ett annat sätt. Illustrationen kommer aldrig att bli klar i tid, eftersom vår lärare har så många att hjälpa hela tiden och min kamera är så himla svår och detaljrik.

När jag kommer hem har jag panik över allt som måste göras. Göra klart mina finals som ska vara inne på fredag samtidigt som jag måste handla. Ska gå och handla, kommer på att jag måste föra över pengar. Ska föra över, datorn krashar. Går upp till malins dator, ska sätta på dosan, då finns de inga batteri kvar. GREAT. Chansar, går till affären. Det börjar givetvis spöregna. Som tur var fanns det pengar kvar på kortet. Får sms av min barmanager som säger att jag måste ha en vit skjorta på mig i morgon när jag serverar, man bah bra att säga det dagen innan? Nää precis. Och jag har ingen vit skjorta. Får försöka stressa iväg och hitta en i morgon efter skolan, sedan direkt iväg till jobbet.


ÄLSKA LIVET!

vill dö lite.

Chingeling



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Så kan det gå..


Jag hade som vanligt kameran med min ut i går :P

Jag som inte skulle gå ut något i helgen..

så kan det gå ibland, man kan inte planera allt.



haha vad gör jag, "handen på hjärtat bah"



· Lämna en kommentar ·
Partypics // 0 kommentarer




Räksallad + fruktsallad



Hemma hos Familjen Häggkvist/Larsson går ingen hungrig. Vi har avnjutit världens godaste räksallad och sen massa fruktsallad till efterrätt. Samtidigt såg vi på fyra avsnitt av Entourage, det är som sex and the city fast för killar. Nu är jag sjukt trött och ska krypa ner och sova :) erkänn att jag blivit jäkligt bra på att uppdatera bloggen? även om inläggen är lite ointressanta ibland, men ni ville ju veta vad jag har för mig här nere. ´

Nattinaitt


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Back to reality

Precis haft en underbar dag i solen med Malin och Sanna. Läst svenska skvaller blaskor, druckit kaffe och snackat skit. Nu är man tyvär tillbaks till verkligheten, sitter just nu och försöker få till min illustration av min kamera. Känns som om jag aldrig kommer att bli klar :P Snart ska Malin och jag ska ta en paus och kolla på ett avsnitt av Entourage. Lääängtar.




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Tips till Aussiebor!



Jag älskar miniralvatten/sodavatten/bubbelvatten. Jag saknar alla goda smakerna vi har hemma i
Sverige. Här vet de knappt vad miniralvatten är. Blev överlycklig när jag hittade mineralvatten med limesmak, men det visade sig smaka precis som läsk. Nu har jag kommit på den smarta idéen att slänga i frysta hallon och blåbär och saft från en lime i miniralvattnet. Även en perfekt smaksättare för vårt jord/klor smakande kranvatten, hehe.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Shopping



Det blev en lyckad shopping runda idag, det är rea överallt. Hittade ett par låga vanliga svarta skor, perfekt för både jobb och till vardags. Tre par trosor, strumbyxor och en vit stor skjorta att sova i, det fanns inga fina pyjamasar. Hittade även en tuperingskam som jag letat ihjäl mig efter, så det var toppen! Nu ska jag ta och göpra mig i ordning för att åka in till stan och möta upp valle. Det blir väl ett glas vin eller två på något uteställe :) Chingeling.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Mer Emmy..

Jag lägger aldrig upp bilder på mig själv längre. Kanske beror på att jag oftast slänger upp en toffs, kladdar på lite maskara och drar på mig glasögonen på morgonen när jag går till skolan. Ingenting speciellt att se med andra ord. Hoppas ni inte saknar mig allt för mycket ? ;) Idag känner jag mig i all fall ganska glad, för det känns som att mina jeans inte sitter lika tajt som förut :D Nu måste jag springa, snart tutar Sanna utanför. Chingeling!



· Lämna en kommentar ·
Egobilder // 0 kommentarer




My Saturday

Börjat dagen med en lång powerwalk och nu sitter jag här och äter gröt som ni ser på bilden nedan. Sanna kommer snart och plockar upp mig, vi ska till Carindale och kolla i affärer och fika :) Idag skiner solen över Brisbane, och det är ju aldrig fel.

Vår roomie Shannon har förresten flyttat ut. Hon bor närmare sin skola nu i ett stort nybyggt hus. Snart kommer vi nog att få någon ny människa här. Hoppas på att den är normal. Vi ska i o för sig bara bo här i några veckor till så det spelar väl inte så stor roll ändå. Antar att jag saknar henne lite, men oftast störde vi oss mest på henne etersom hon aldrig hjälpte till med någonting här i lägenheten. Blir säkert bättre att umgås utan att bo ihop, vi ska försöka hålla kontakten i alla fall.




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Goodnight



Det blev ändrade planer, istället för fruktsallad blev det kex, ost och en flaska rött. Nästan läskigt hur Sanna kan läsa mina tankar ibland. När jag klev in i bilen tänkte jag precis fråga om hon var sugen på och inhandla lite vin. Innan jag hinner öppna munnen drar hon fram en flarra rött och ler. Det blev en perfekt myskväll. Nu åkte hon precis och ska ska krypa ner i sängen. Jag ska ställa klockan på 8 bara för att få stänga av alarmet i morgon bitti och sova vidare. Älskar den känslan! Nattinatti.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




I´m inlove

Friday, I´m inlove! Älskar känslan när det blir fredag efter en tuff skolvecka. Hemma jobbade jag nästan alltid helg, så jag fick liksom aldrig riktigt njuta av den där "äntligen fredag känslan". Har precis kommit till skolan och sitter och finslipar på mina finals. Här nedan ser ni min fina redesign av Nikons logo och visitkorten m.m. Känns verkligen skönt att ha det klart :) Idag har vi bara en lektion, webdesign. Nu börjar min hemsida lika något faktiskt, ni ska få se en screenshot sen lite senare idag. Jag kommer nog att få sitta kvar här efter lektionen, jag måste jobba på min kamera om den ska bli klar i år.. :P

Ikväll ska hela gängen utom jag till the met och dricka hur mycket de vill för 200 kr (Ni hör ju hur det kommer att sluta) haha! Jag ber dem dricka några och dansa gärna för mig. För nyttiga mig blir det istället sushi, hyra film & göra fruktsallad med Sanna. Vi ska se en av mina favoritfilmer, nykeln till frihet!




· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 0 kommentarer




Hard work

Så här lång har jag kommit nu, och jag är helt slut. Det är dock riktigt kul!
Bara några minuter kvar tills vi slutar nu :)


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 3 kommentarer




DUMMA DATOR!

Min dator är så jävla seg. Ursäkta mig men jag vill bara slå sönder den. Här försöker man vara student! Hur fan är en pc skapt egentligen, eller hur är MIN pc skapt? Helt omöjligt att ha stora program som adobe igång samtidigt. Nu kan jag inte ens ha internet igång samtidigt som jag försöker redigera ihop lite bilder till det här inlägget. Det får helt enkelt bli ett bildlöst inlägg. När Alex kommer hit ska han få rensa min dator, för den lägger seriöst snart av!

Hela min kväll har gått åt till att rita upp mina finals på A3. Vi gör visitkort, conslips, letterheads och logor. Och varför i hela friden ritar vi sånt förhand när det är bättre att ha det printat i vår portfolio undrar ni säkert då? Det undrar jag också, jag har faktiskt ingen aning. Det printas alltid annars, och det vore så mycket bättre att ha printade visitkort m.m att visa upp, inte ett som är ritat förhand. I vilket fall, nu jag ska sluta sprida negativ energi här och gå och lägga mig.

PS: Kan någon hemlig, rik beundrare skicka hit en Macbook i fördelsedagspresent den 4 juli?



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




For you


Tracy Chapman

for you



· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer




Weekend

Så var den långhelgen över, önskar att tiden kunde gå lite långsammare ibland alltså. I lördags var Sanna och jag på stan. Vi köpte lite behövliga saker och larvade oss lite som ni ser nedan, haha! På kvällen beslutade vi oss för att ta några glas vin på Limes. Det blev en toppen kväll :) Traskade hem till Jennifer vid tre hugget. Vaknade upp och hade ont i hela kroppen, den där extra sängen är vidrigt hårt! Efter två filmer och en massa gott från starbucks så mådde jag i alla fall lite bättre. 




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Kyligt!

Nu börjar det bli riktigt kallt här i Australien. Inatt var det säkert bara en 2-3 grader ute. De isolerar inte sina bostäder heller, jag fick gå upp mitt i natten och ta på mig strumpor, ett linne och ett par mys shorts. Idag ska Sanna och jag göra Brisbane city. Tänket inhandla mig en pjamas så att jag slipper frysa om nätterna. :) Behöver även en jacka, får se om jag hittar någon till bra pris.





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Passion strawberry

Jag hade lätt kunnat lura min mamma att jag är gravid i 5:te månaden, för så svullen är min mage just nu. Jag tror den fick chock av grädden. Gott vare i alla fall, om man bortser från bananen då rå. Kolla på den, (se bild nedan) jag köpte den endast för att jag tyckte att den var cool. Åh, fan vilken platt banan, den ska jag ha! Äcklig var den, fy, rekommenderas ej, 0 av 5 kanelbullar! Det var även ganska äckligt att vårt skafferi var fullt med myror, tydligen inte bara jag som gillar socker i den här lägenheten. Hej då chokladströssel blev det där. Typiskt, men antar att först till kvarn är ganska logiskt.

Nu ska jag sova, upp tidigt i morgon ska springa bort gravidmagen. Chingeling




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer