Monster haj och bomb hot vid riverside.



I går klockan fem på morgonen fick en man för sig att parkera sin segelbåt mellan två färjor vid stationen riverside. Det är alltså därifrån många går av eller på city catten (som är en färja) för att åka till jobbet. Han hotade med att spränga sin båt. Helt sjukt. Hela riverside området var avspärrat från klockan 6 på morgonen till 9 på kvällen. Vid nio tände han eld på båten och polisen attackerade honom. Han högg sig själv två gånger i magen innan han föll i vattnet. Tydligen så hade han familjeproblem och ville att polisen skulle lösa dom.

De varnar nu även för att det finns en monster haj runt stradbroke island. En av de största haj krokarna som kan användas kom upp avbiten och helt böjd. De tror att det är en vit haj som är minst 5 meter lång. Fy fan.. nu vill inte jag bada i havet mer! läs mer här

http://www.3news.co.nz/Monster-shark-returns/tabid/417/articleID/182955/Default.aspx


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




What´s going on?

Min kväll på Limes i lördags slutade med svimning och spya. Efter mitt pass tog jag ett glas vin, minglade lite och pratade med mina kollegor. När det var dags att gå hem kände jag mig illamående. Sa att jag kände för att spy och gick in i hissen. Hör sedan någon säga, can you stand up? Jag bah va, va fan gör jag på golvet? Ställer mig upp, försvinner igen.. vaknar upp på golvet på ground floor. Skakar, har ingen känsel i händerna och börjar spy. Spyr på min hand också, Daniel bah, Emmy move your hand. hahah, Fräsht! Det var i alla fall jäkligt läskigt. Jag hade ätit bra hela dagen, jag hade druckit vatten när jag jobbade plus en redbul så det var ingen sockerbrist.

På söndag eftermiddag åkte vi till sjukhuset. Jag fick ta en massa prover och grejer. Proverna visade ingenting. Det ända de sa var att jag hade ett "low heart rate" antar att det är låg hjärtrytm eller något på svenska? Men de sa att det var inget att oroa sig för. "Your allowed to faint ones or twice if it happens again come back". De sa att jag säkert ätit dåligt och druckit för lite. vilket jag inte hade men men..

Det som får mig att oroa mig och tro att det är någonting fel är att allting händer på samma gång. Mina höfter ballar ur, tappar känsel under behandlingen hos physion, får exem attack över hela kroppen, svimmar och spyr.

Läkarna har sagt att allting förmodligen beror på stress. Kanske kan vara så att jag tänker mycket, saknar alla där hemma, har skolan och jobbet och sen allt med min kropp också på samma gång. Är väldigt mammasjuk just nu. James mamma har fått vara extramamma nu i några dagar. I går tog hon mig till en läkare som kollade på mina exem, vi åt en god lunch, shoppade lite på stan och sedan åkte vi till newfarm för att handla mat. De har väldigt bra mat där. Stannade även till vid en organic shop. Där köpte hon några örter som var bra speciellt för exem. Man blandar dom med te, blev jättegott :) Fick även en organic smoothie. Jättegod. (Anneli du skulle älskat den shopen)

Nu är det bara 10 dagar kvar tills min mamma kommer! Då ska vi åka till Australia zoo, surfers paradise ,Harbourtown, Sydney, & Fraser island. Förhoppningsvis hinner vi även klämma in segling med James föräldrar bort till öar där man kan snorkla bland vrak :D åh va kul det ska bli!


Jag skulle bara vilja åka ut till en ö och stanna där i några veckor..




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 5 kommentarer




The sky is blue

När jag vaknade i morse och såg att det var klarblå himmel ute blev jag minst sagt förvånad. Det känns som att det var flera månader sedan vi hade fint väder. Äntligen. Sprang ute för första gången på flera veckor, kunde inte motstå det fina vädret. Lite öm i benhinnorna nu men inte så farligt. Charlotte och jag har legat vid polen från 10-12.30. Efter en duschen såg vi hur mycket solen tagit, helt otroligt, äntligen är sommaren här!

Till lunch lagade jag rostade morötter och sötpotatis i ugnen med laxfilé och min goda lime/garlic sås. Charlotte och jag var sugna på att gå ner till markanden så vi knallade iväg en sväng. Tog en islatte på vägen. Köpte mig två par solglasögon. ett par pilot med guldbåge och ett par svarta vanliga rayban stuk. Skitsnygga och billiga. Fejk då självklart men vem bryr sig, jag tar ändå sönder solglasögon så himla lätt så det är nog bäst. hehe. När vi gick förbi RG:s såg vi Mats och Math sitta och plinka på sina gitarrer. Vi gick in och tog var sin lemonade. Inte ofta man får visa lägg när man beställer alkoholfritt, haha, puckon. Snackade lite skit, kollade på folk. Vi såg en kille som såg ut EXAKT (okej inte exakt men nästan) som Edward i Twilight. Önskar att jag hade kunnat smygta en bild på honom och visa er helt sjukt. Han var ihop med en fjortis med skrikblont hår med lila underhår. Snacka om att han var värd bättre.

Nu har jag vilat lite, ska snart börja göra mig i ordning för en kväll i baren på Limes. Idag ska jag stanna kvar efter passet och ta några knock offs.. efter jobbet drinkar eller vad man kallar det. Var på tok för länge sedan nu, jag har varit en duktig liten toffel och åkt hem direkt efter mina pass.

PS: Kommer ej in på min hotmail, om ni ska maila gör det på facebook!

CHINGELING!

En sak till... James ringde förut och sa att det snöade på dom i Sydney. Fatta. SNÖ. här har vi 25 och sol.

Ja det var allt.

hej då.





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




hemlängtan

Jag har inte skrivit eller pratat så mycket om hur mycket jag saknar alla där hemma eller hur tuff hemlängtan jag kan ha ibland. Idag har jag så mycket hemlängtan att jag knappt kan andas. Det gör fysiskt ont och jag får en stor klump i magen när jag tänker på hur det skulle vara att vara hemma och krama om alla. Varje gång jag har ett missat samtal hemifrån blir jag jätteorolig att något ska ha hänt. Att någon är allvarligt sjukt eller något sådant hemskt. Mormor och morbror ringde idag när jag var på gymmet och det börjar verkligen kännas i hjärtat att jag har varit borta i över 8 månader nu. Tänk att det var 8 månader sedan jag packade resväskan och flyttade hit.

Vi pratar väldigt mycket om att vi faktiskt snart ska hem nu och att äventyret snart är över. Vi ser hur några kurser vi har kvar i skolan och vi vet hur fort tiden går. Jag får panik. Jag vill inte att mitt äventyr ska vara över, samtidigt som jag vill hem och träffa alla. Panik över vad jag vill göra efter det här året. jag vill inte tänka på det. Mycket tankar överhuvudtaget på hur det kommer att bli när jag kommer hem.. både negativa och positiva.

Men snart kommer mamma hit, längar som en tok! :D




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




street shoes

My final assessment in designs for screens. Not done yet but almost :D


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 0 kommentarer




Flash

Just two more days now, then it's finally weekend again. No, i'm not trying to be cool writing in english. Our school computers has for some reason stopped giving us the options of having a Swedish keyboard. Annoying. Down here you can see my flash website for a comic store. Not done yet though but I like what I've done so far. Back to school, speak soon. XO


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 0 kommentarer




I´ve got the power!

Jag kom precis upp från gymmet. 40 minuter på löpbandet plus armar, mage och rygg. Armarna darrar nu och det gör ont i magen när jag skrattar, haha! Det var ganska frustrerande att de hade en spegel framför springbandet. 40 minuters spegelapa. Jag älskar känslan när man springer och känner att kroppen är stark och orkar hur mycket som helst. Nu är jag värt cosmopolitan, skittles (australiens godaste godis) och en iskall cider i bubbelbadet. Efter det ska jag göra mig fin för kvällens middag.

Chingeling!



· Lämna en kommentar ·
traning // 0 kommentarer




Uppdatering i från Kingscliff

Dumma regn. Öste ner hela dagen i går och det har det gjort idag också. Vi har världens häligaste poolområde och en strand bara 5 min härifrån, och så ska det regna. Typiskt. Vi gjorde det bästa av det i går och köpte hem god ost, fikonmarmelad, kex, glass och drack en flaska rött. Hotellet är jättefint, vi har som en egen liten lägenhet. I morse åt vi hotellfrukost. Älskar hotellfrukost, en massa frukot, pankakor, ägg, bacon, juice, och så får man lägga brödet i den där toastmaskinen. Mmm! Idag ska vi göra absolut ingenting. Har inhandlat tidningar. Ska snart gå ner till polen och lägga oss i en av de stora runda korgliknande fotöljerna ("daybeds" som det heter här) och läsa, äta melon och vindruvor invirade i en filt.

Lite duktig ska jag ändå vara. När vi kom hit såg vi att de hade ett gym, jag ska gå ner dit i efter middag och springa minst 5 km och köra överkropp. Har ju blivit så där seriös nu, har ett program och hela köret. 5 armövningar plus mage rygg ena dagen och 5 ben plus mage rygg andra dagen.




· Lämna en kommentar ·
adventures // 4 kommentarer




Fredag på Limes

I fredags var Jag, Sanna och Malin på limes och drack några glas vin. Det var en trevlig kväll trots det tråkiga vädret. Det var Sannas sista kväll i Brisbane så det var kul att ses och ha lite tjejsnack. Nu är hon iväg på en kurs i två veckor för att bli cowgirl. Förhoppningsvis får hon jobb på någon ranch eller så sen :) Vid tio tiden joinade James oss och sedan begv vi oss in till The met. Jag hade tyvär för ont i Fötterna pga mina klackskor så det blev hemgång för mig redan vid tolv tiden.



· Lämna en kommentar ·
Partypics // 0 kommentarer




Så var det måndag igen då

Så sitter man här i skolan på webdesign lektion igen. Har varit en tuff vecka med gym, skola och tre kvällar med jobb. Det som har fått mig hålla humöret uppe har varit vår resa till Fraser island som skulle blivit av på torsdag. Tyvär ska det bli thunderstorms hela helgen, så vi har ställt in det. Istället åker jag och James iväg och bor på spa hotell i Kingscliff. Han sköter reklam för en massa hotell så han får bra rabatter  :) Så nu har jag något att se fram emot trots att Fraser inte blir av.



Här är lite bilder från hotellet vi kanske ska bo på





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 5 kommentarer