Bröllopsfotografering



Börjar få lite fjärillar i magen och lite smått panik över min bröllopsfotografering som jag har på nyår. Jag ska fota både i kyrkan och på själva festen och middagen efteråt. Tänk om bilderna blir skit och Eva och Vegar blir totalt missnöjda liksom?! Typiskt mig, alltid tänka negativt. Det ska nog gå bra, bara jag inhandlar mig en bra blixt och lär mig att ställa in kameran rätt. Bländare, vitbalans, exponering, slutartid och så blixten.. det är inte så lätt som man tror. Jag hittade i alla fall en jättebra fotosida där det fanns lite tips om hur man skulle ställa in kameran för bästa bilder i kyrkan, alltid nått..

Känner att jag behöver lite övning, så när jag inhandlat mig blixten ska jag springa runt som mingelfotograf på Hugo. Hade mingelfotografen som springer omkring där varit något att ha kunde man ju frågat honom om tips, men jag tror sällan att man har något att lära av honom så som hans bilder ser ut. 

Kommentarer
Postat av: Julia

Ett bra tips är att till exempel ta lite kort på bröllopskort eller skriva ut några för att ha som exempel, det är ju alltid bra som hjälp. Fick det tipset av min fotolärare som själv hade gjort det. Är ju lätt att man får lite panik inför det men hallå, ingen väntar ju sig ett världsproffs första gången, så lite hjälp skadar ju aldrig :) Det kommer nog gå skitbra!

2008-10-13 @ 20:28:18
URL: http://bestofjulia.devote.se
Postat av: S a r a

Ta inte på dig något som du inte tror att du klarar av.

2008-10-13 @ 22:19:28
URL: http://saaramarklund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är ju inte mycket bättre sj än honom iaf. Tror inte det kommer bli så bra bilder. Du är för mycket amatör.

2008-10-13 @ 22:27:10
Postat av: Em m y ( A m a f ä o )

Svar till anonym: jag har inte sagt att jag är bättre än honom, bara att han är en dålig fotograf som springer omkring och tar smygbilder på folk och gör ett dåligt jobb över lag. Jag vet faktiskt inte själv hur mina mingelbilder kommer att bli, eller hur det kommer att gå, jag har aldrig fotograferat i nattlivsmiljö förut, så du kan inte komma med några påståenden om att jag inte är bättre än honom, det återstår att se.

2008-10-13 @ 22:39:26
URL: http://amafao.blogg.se/
Postat av: malincatrin

Scott Kelby har ju skrivit två bra böcker om digitalfotografi och har ett kapitel i varje om just bröllopsfotografering. Jagh ari nte läst just de kapitelna eftersom de verkar ligga långt bortanför mina gränser. Men värt att kika in kanske..

2008-10-14 @ 06:55:37
URL: http://malincatrin.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Det kommer att gå skitbra!!! och det kommer att bli fiiina bilder!! Jag bara känner det på mig!

2008-10-14 @ 14:30:21
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: emelie

tror det kommer gå jätte bra! :D

2008-10-14 @ 18:33:40
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Josefin

hoppas det går bra för dig :)

fotar du i RAW format ? :)

2008-10-14 @ 18:56:36
URL: http://josefinklargard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback