spicegirls



Bättre sent än aldrig, fick födelsedagspaket av mina bästa tjejkompisar för några veckor sen. Jag blev så rörd att jag nästan började gråta. Svenskt godis, bea-sås (ska bli sååå gott) svenska tidningar blandannat topphälsa, puder och bronzer med solskyddsfaktor (perfekt) jättefina läppglans, svenska disktrasor och spelet Twister. Jag blev så himla glad :D Ni är bäst!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Hotell produkter

Nu är jag helt klar med mina förpackningar till Emerald Palace :) Är riktigt nöjd. Nu ska jag bara skära ut och sätta ihop själva förpackningarna, ta kort på dom och göra i ordning min rapport som ska presenteras på måndag. Vilken tur jag har som ska jobba på Limes både fredag och lördag. Då kan jag gå in tidigare till jobbet och placera ut mina förpackningar i ett av hotell rummens badrum och ta ett snyggt kort i rätt miljö också. Perfekt.


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 2 kommentarer




Hard work pays!

Idag har vi fått betyg av Moe i Graphic design 1.


Mina nikon grejer:
Simply one of the best projects (the best brochure). I was hoping to find a rationale attached. Your work deserves a PD = 5. Hard work pays. 3

Mitt Winelabel:
Very good understanding of design as a solution. I'll expect the same level of commitment in the next projects. Very well done. 5

Det roliga är att jag faktiskt har lagt in en rationale, men man skulle tydligen även printa ut den och lägga den i själva mappen. Stör mig. Gick och pratade med honom om det och tyckte att det var så typiskt att jag fick en 3a bara för att jag inte printat ut den. Han svarade något i stil med att:

Men Emmy har du inte sett det jag skrev som kommentar? Jag skrev att dina arbeten var värda en 5a, högsta betyg. Jag kan tyvär inte ge dig en femma pga att du glömt lägga in din rational, men betyget är bara en siffra. Huvudsaken är att du vet att dina grejer var högsta vetyg, det är dom du ska ha i din portfolio sen, och det är ju det som räknas! You did an awesome work.

Så det känns jävligt bra! Moe är en hård lärare också, och väldigt duktig. Att få höra någon honom säga något sånt här betyder verkligen jättemycket! :D hihi. Är så himla glad! Nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll får jag äntligen träffa Limes gänget igen. Jag ska få servera och vara bartender på ett event för Virgin blur. frågade mig inte vad det är för sorts företag, hahah.


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 4 kommentarer




Mys med Sanna

Jordgubbar, mousserande vin, mörkchoklad, kex, ost & marmelad.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Vardagslyx

I går kväll gick gick jag ner till poolen och simmade i 30 minuter. Det var ganska kallt först, men det var men det var säkert 28 grader eller något. Att simma måste nog vara på min andra plats efter löpning när det kommer till träningsformer. När du simmar tränar du både kondition och styrka plus att du ökar förbränningen. Det är jätteskönt och avslappnande också. Kunde även tänka väldigt bra, det är många tankar som snurrar runt i huvudet just nu. Det bästa är att man använder hela kroppen men man sliter inte på den, jag är väldigt snäll mot mina benhinnor med andra ord. I topphälsa stod det att på 30 minuter bränner man ca 300+400 kalorier. Att jag efteråt kunde lägga mig i en jättevarm bubbelpool med utsikt över storybridge var ju inte heller helt fel. Det kallar jag vardagslyx ;)


Mobil pics


· Lämna en kommentar ·
traning // 0 kommentarer




Emerald Palace

Nu det här blocket har vi börjat med två nya kurser. Den ena är responding to design brief och den andra är Graphic design 2. Just nu har vi den sistnämnda kursen där vi gör förpackningar till hotellartiklar. Vi fick dra en lapp i går med hotellnamn, mitt hotell heter Emerald Palace. I går gjorde jag Logon till hotellet och idag försöker jag komma fram till hur förpackningarna ska se ut. Vi ska göra förpackningar till shampoo, conditioner, body moisturiser, guest soap och Shue polishing cloth. Ni vet sånna där söta små flaskor som man får på hotellet :) Här nedan ser ni hur jag kom fram till min final logo.




· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 3 kommentarer




Stek vid poolen

Här har ni vårt fina poolområde. Jag har legat där hela dagen, läst svenska tidningar och bara glassat. Det känns så konstigt att det skiljer så mycket på temperaturen här. Om Nätterna är det verkligen iskallt och vi får sova i tjocktröjor, men dagarna jättesköna. Nu har jag precis druckit en smoothie, och jag har faktiskt spelat in en videoblogg också. Tyvär blir filerna för stora för att ladda upp med det här kassa internetet, så får i så fall ladda upp det i skolan. Kanske gör det i morgon om jag vågar, det känns så sjukt larvigt med videobloggar. Nu ska jag ut och springa en runda, sen ska jag gå och handla. Är ensam ikväll, Malin och katta är på grillfest och charlotte är ute med sina föräldrar. Jag ska nog äta jordgubbar och se någon bra film.




· Lämna en kommentar ·
myday // 4 kommentarer




Christmas in July

Australiensare är bra roliga. I går firade de något som de kallar christmas in july. Här nere på floden åkte det förbi båtar proppfulla med människor. De åt middag, lyssnade på julmusik och fick besök av tomten. Såg dom åka förbi när jag följde Sanna till färjan. Det såg himla mysigt ut, även om själva eventet för mig låter lite konstigt. Jul i juli? De Kanske vill de uppleva en kall jul, eftersom de har 40 grader varmt i december, så då har de en fejk jul nu istället. De har tydligen massor med olika event på de där båtarna, så det ska kollas upp, vore hur mysigt som helst att ha en kväll på floden :)

Enjoy the ambience of a cool-climate Christmas aboard the atmospheric River Queens.
A Festive buffet with all the trimmings, live entertainment and a visit from Santa!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Mitt winelabel

Här har ni min vinflaska och min vinbox. Namnet two sisters och smooth mood var redan bestämt, men vi fick komma på själva loggan till vinet. Måste bara skryta lite, vi har alltså målat allting förhand och även byggt vinboxen! Det var riktigt jobbigt att göra allt förhand, men så här i efterhand känns det himla bra. Min design är snyggare med rött vin i själva flaskan, men men :)




· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 3 kommentarer




Det går bra nu kompis



Högsta betyg i computer graphics, det känns jäkligt bra! Jag la ner så mycket tid på de här uppgifterna, så skönt att veta att det lönade sig. Han tyckte att jag hade öga för detaljer, ;) Man tackar..I webdesign fick jag en 5a och en 3a. (vi kan få betygen 0,1,3,5) Jag hade glömt ändra färg på alla de färgade boxarna som ligger bakom själva designen, smart as som jag är. Jag tycker att det var lite larvigt, för de syns liksom bara när sidan laddas. men aja, näst högsta betyg är riktigt bra det med. Nu väntar vi bara på betygen från Moe, mina Nike grejer och mitt winelabel.


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 2 kommentarer




Lets swim

Sånt här väder har det varit hela veckan, det är helt underbart! Det är ganska kallt i skuggan, men i solen är det riktigt skönt. Nu ska jag dra på mig bikinin och inviga polen. Jag tänkte simma i en halvtimma och sedan ska Malin möta upp mig efter sin springrunda i bubbelpolen. Vid halv tolv ska vi bege oss till Botaniska trädgården med filtar, tidningar, fruktsallad och lunch. Måste försöka få lite färg, känner oss riktigt bleka nu..





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




ja må hon leva!

Idag är det Charlottes dag! Vi serverade frukost på sängen och sjöng ja må hon leva klockan åtta i morse. Sedan åt vi frukost ihop ute i köket för första gången :) myyys!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Fredagsmys

Perfekt fredagskväll med Mallan! :)



· Lämna en kommentar ·
myday // 1 kommentarer




Första grillningen

I förrgår hade vi vår första grillning vid nya lägenheten. Det var så himla mysigt att kunna sitta där och se ut över hela floden. Jag och Malin marinerade vår kyckling med en marinad som pappa skickat ner, det blev fantastiskt gott! :D Det känns verkligen inte som att man lever som en student just nu, vi lever som kungar!



· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 0 kommentarer




Japansk middag

Charlotte har sina föräldrar här på besök, och de överraske oss tjejer med att bjuda oss på en jättecool japansk restaurang. Vi fick sitta runt kocken och se hur han jobbade. Det var som en show, man hade verkligen inte tråkigt när man väntade på de olika maträtterna. Maten var väldigt jättesmakrik, absolut en matupplevelse.





· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 0 kommentarer




Helg med Mackan



· Lämna en kommentar ·
myday // 9 kommentarer




the weekend




Första helgen i lägenheten är slut och det blev verkligen en toppenhelg! Det var jättekul att träffa Markus, vi kom fram till att det säkert var 2 år sedan vi sågs sist. Igår var vi på Limes och avslutade med cloudland. Vi blev alla väldigt runda om fötterna, speciellt jag och Markus eftersom Ryan var gullig och gjorde väldigt starka coctails. hehe. Tyvär så försov vi oss i morse, så vi hann inte med Australia zoo. Vi gjorde det bästa av saken och åkte till Lone pine istället. Det ligger bara 1 mil härifrån och är ett mindre zoo. Vi klappade Klappade kängurus, såg coalabjörnar, ormar, krokodiler och en massa annat. Det var helt okej men det kolmården är bättre..

Nu ska jag duscha och krypa ner i sängen snart. I morgon ska jag upp tidigt för att inviga gymmet. I morgon lovar jag er fler bilder från vår nya lägenhet och en massa roliga bilder från helgen.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




I nya lägenheten :D



Skapligt utsikt man har nu... ;)

Äntligen har vi flyttat, och det känns helt underbart! Lägenheten är verkligen perfekt, och ligger jättebra. Ni ska få se massor med bilder sen, jag har inte tid att sitta här just nu. Marcus, en killkompis från Sverige har flugit hit från Sydney för att häsa på över helgen. I går gick vi till Fridays, känns toppen att kunna skriva gick, hehe. Det blev en rolig kväll, och ikväll blir förmodligen minst lika bra.

Idag har jag visat Marcus runt lite. Vi tog en frukost på pankakshuset och en promenad genom botaniska trädgården. En liten runda på stan och sedan vidare till Southbank där det var en liten marknad. Visade honom vår lilla konstgjorda strand och så åt vi världens godaste burgare på Beasti Burgers. Efter det var vi helt slut och tog färgan hem för en powernap. Känns så bra att kunna ta sig hem på bara några minuter.

Ikväll ska vi köra en barrunda. Det blir pre party här i nya lägenheten och sedan coctails på Limes, vidare till cloudland, the press club och sedan får vi se vart kvällen tar oss. Marcus och jag ska upp redan vid nio i morgon bitti för att ta tåget till Australia Zoo. Snacka om att man kommer att vara död i morgonbitti, men man får väl sova på tåget.

Nä nu ska jag ta och gå och väcka honom, Chingeling!



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Födelsedags presenter från Sverige!

I förrgår fick jag äntligen mina efterlängtade paket. Jag var så ivrig när jag skulle öppna dom att jag skar mig i fingret, hehe. Jag fick en massa fina saker. Blandannat en ritplatta, pyjamas, trosor, klänning, mascara, fondation, photoshop tidningar, Victor & rolf parfym flowerbomb, slingmedel, en te sil, gosiga strumpor, godis, kryddor m.m. Tack så mycket min fina familj :D




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Film, godis, plugg

Mina första dagar på lovet har bestått av film, godis och plugg. Nu börjar jag bli klar, jag har varit tvungen att ta bort vissa detaljer tyvär, men jag är ändå sjukt nöjd. Jag kan inte förstå att jag har ritat detta helt själv i illustrator. Jag får försöka göra alla detaljerna sen innan jag printar ut den för att ha den i min portfolio. Nu ska jag finslipa på min illustration av Edward och sedan försöka hitta inspiration till mitt magazine cover. Jag har inlämning inatt så det blir att sitta hela dagen.

Resten av veckan måste jag hårdträna, jag vill inte ens tänka på hur mycket skit jag ätit de senaste dagarna. Blir löpning ikväll, torsdag och fredag, sedan är det dags för flytt. Får även besök av Marcus på fredag, han stannar över helgen. Ska bli skit kul att få visa honom Brisbane :)



· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 4 kommentarer