Take me back!

Önskar att jag kunde åka tillbaks i tiden. bort från all stress och skola.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Sista dagen på Limes.

I lördag arbetade jag mitt sista pass som bartender på Limes hotel. Eftersom det var min sista kväll så klädde jag mig i rött, måste ju få sticka ut lite på mitt sista pass. Jag fick sluta tidigt och jag bjöds på goda cocktails. James kom upp och gjorde mig sällskap en stund :) Fick reda på att bossen bjuder med alla i personalen till Melbourne över en helg den 6 mars som en försenad julfest. Kul att man är här då? Jävla skit!! Jag vill också till Melbourne, ända stora staden jag skulle vilja hinna se innan jag drar. Aja, vad gör man, min vanliga tur. Kramade mina söta kollegor hejdå, men vi ses snart igen för jag ska dra en utekväll där snart med vännerna.

Näst gång man shakar drinkar blir på Hugo då, tillbaks till gamla rosa pantern och redbul vodka. Fyy, jag ska försöka införa lite nya vanor i lilla Motala när jag kommer hem ;) Passionsfrukt och vanilj mojiito & Sex on the roof top med Malibu, peachlikör, absolut vodka, annanas juice & granadine, Mums! Ska försöka se till att införa schyssta inplastade menyer som kan ligga på baren :) Vad tror ni om det?



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Sailing <3

Uppe med tuppen, snart kommer Malin och Igor hit för de ska följa med oss och segla :D Hoppas bara att vädret blir bra nu. Så här såg det ut sist vi seglade. Hade ett 40 tal delfiner som simmade med båten. Så himla fina. De kom så nära. Ville simma med dom.. men James försökte och dom blev rädda. Hoppas vi ser några idag också. Nu ska vi ge oss iväg. Mer bilder kommer upp sen. Chingeling.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Champagne lunch

Efter en timmas härlig massage åkte jag och Sue in till city och åt lunch på ett utav hennes favorit ställe. Det var jättemysigt och så där gammalmodigt med 60 tals musik ni vet. Inte varje dag man dricker champagne till lunch, här ingick det i lunch valet vi beställde. Cafét tillhörde butiken som sålde allt från designer klänningar till dockhus. Hittade ett super sött dockhus, bara 1599 AUD Ca 11.000 kr. hehe. Nu ska jag plugga vidare så att jag kan bli av med det så jag slipper göra det i helgen.
Chingeling!


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Börjar dagen med en Massage.

Inte varje dag man får gå på massage! James mamma Sue bokade in mig i går till ett ställe som heter no more knots. Ska bli så skönt att få bort alla klumpar i ryggen och höfterna. Har varit så himla spänd på sista tide. Efter massagen ska vi hem och fixa oss lite sen ska hon bjuda mig på lunch på stan :) Ska bli skönt att komma ut lite och ha lite tjejsnack.


· Lämna en kommentar ·
Skönhet // 0 kommentarer




Australia day <3

Idag är det Australiens dag vilket innebär att hela Australien har ledigt och firar med öl, drinkar och pool partyn. Eftersom jag varit sjuk, och fortfarande känner mig svag så ska jag inte dricka något, men jag kan ha kul ändå. Jag och James ska på Pool & BBQ party hos hans kompisar. Vi har steaks att slänga på grillen och jag har gjort quinoa med morötter och brocoli :)


Här är några saker jag har lärt mig av mitt år i Australien:

  • De har väldigt många "public hollidays" Vilket vi älskar för då får man vara ledig och ha kul ;)
  • Deras internet är sämst, de måste betala per gig, hur mycket de laddar ner.
  • Det är aldrig för tidigt för en öl eller ett glas vin.
  • Om man är ute och går kan man stöta på en naken man som kör bil.. haha.
  • Det finns nästan lika många asiater här som det finns Australiensare.
  • Deras kläder är av så dålig kvallité att de tvättar ALLT i kallt vatten.
  • Australiensare är världens trevligaste människor.
  • Tjejer ger mer än gärna komplimanger till kvinnliga söta bartenders.
  • De har inget lösgodis som ens går att jämföra med karamellkungen.
  • Timtams (som är en choklad kaka) är livsfarligt god.
  • De dricker spiders eller floats som det också kallas som är cola med vaniljglass i. (asgott)
  • De kan ha en bar på jobbet med gratis öl, vin och champagne.
  • De måste betala för deras utbildning helt själva.
  • Om du har rika föräldrar kan du läsa vad du vill här utan att ha bra betyg, läkare, pilot, advokat, you name it! Och om du är fattig, då har du nästan ingen chans.. orättvis? JA.
  • "Shit hit the fan" betyder inte att det hamnade bajs i fläkten utan att det uppstod ett problem.
  • De tycker att "Pussa mig nu" låter som "piss in my shoe"
  • Mitt engelska namn för Emmy Birgitta Häggkvist: Emu beergutt have kisset.
  • Det finns Australiensare som inte sett en orm i hela sitt liv.. = omvärlden överdriver hur farliga djur man utsätts för här.
  • Trots att de odlar all frukt här så är det dubbelt så dyrt att köpa jämfört med Sverige, jävligt lustigt med tanke på att Sverige importerar.
  • Mat över lag är SVIN DYRT!
  • Och sist men inte minst, det är ett fantastiskt land och brisbane är en underbar stad med härliga social människor.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Idag firar vi ett år!

Idag är det 1 helt år sedan jag lämnade lilla Motala och Sverige. Jag har haft ett fantastiskt år! jag tycker att alla borde göra det jag har gjort, det är så mycket mer än bara en utbildning. Att umgås med människor från olika kulturer, att se fantastiska platser som man inte trodde fanns, att lära sig prata ett språk flytande och att få jobb erfarenhet i ett annat land. Jag har haft så himla tur. Jag har träffat så många underbara människor, jag har haft världens bästa Malin med mig, jag fick jobb efter bara 1 månad efter att jag kom hit på en av Brisbanes coolaste barer, jag har fått en utbildning i grafisk design och marknadsföring med skitbra klass och lärare, jag och tjejerna fick bo i en as nice lägenhet med fantastisk utsikt och jag har träffat James och hans underbara familj. Så trots att jag varit sjuk mycket, så är det så mycket annat positivt som väger upp. Har kollat på alla bilder nu från hela året, gud så mycket kul vi har gjort!

Några bilder för varje månad från mitt år.

Ursäktar för eventuella stavfel



Vill ni ser mer bilder från mitt år i Australien så kan ni klicka på månads länkarna i menyn till höger.




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Skin Skin som den sol du är

Önskar att jag kunde skina som solen idag, men tyvär. Både jag och James var vakna runt halv två tiden i natt.. ligger och vänder och vrider på mig.. Nu har jag tagit mig ur sängen i alla fall, och ska försöka dricka varmt te och läsa om de två kurserna vi har i skolan nu. Tänkte att jag skulle försöka få lite gjort idag. I går eftermiddag kände jag mig piggare och fick endel gjort så det känns bra. Idag om jag har tur får jag min dator också som varit på lagning. Tittar på bilder och försöker drömma mig bort lite.. önskar att vi fortfarande var på semester.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Grillmaster

En av Australiens många fördelar är att det är varmt året runt. Det innebär att man kan grilla året runt också, vilket är jävligt nice! Familjen Gillespie köpte en ny grill i julas, och nu används den flitigt. Här om dagen grillades det oxfilé med grillspett av lök, annanas, paprika & haluomi som serverades med mos av sötpotatis & en kall vitlökssås. I går grillade vi fisk för första gången. Chilli, lime & vitlöksmarinerade tigerräkor, svärdfisk, sparris serverat med rostad sötpotatis & morötter i ugnen och en kall sås av creamfresh, lime, rivet lime skal, vitlök, lite dill, rom, rödlök, sal & peppar. Fantastiskt gott! Nu ska vi skriva matlista för veckan, så himla mycket roligare när man kan grilla allt :D






· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 0 kommentarer




Framtidsplaner

Fick precis reda på att jag fick högsta betyg i marknadsföring. Känns skitkul! Gjorde min dag. Har nu spenderat senaste timman till att leta marknadsförings studier i Sverige med engelska som språk. Finns massor med intressanta utbildningar och ska nog ansöka till hösten så får vi se vad jag är sugen på. Börjar se fram emot att komma hem nu när det börjar närma sig. Kommer förmodligen vara trött på Motala redan efter en vecka och vilja ge mig iväg på nya äventyr. Kommer att sakna mitt Brisbane.


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 2 kommentarer




Sick of being sick



Önskar att jag kunde segla iväg några veckor och göra ingenting ett tag..


Ja, nu är jag igång med min 11te antibiotika kur i år och min kropp känns helt trasig
.
Jag har inte ork till någonting, och att jag jobbade i helgen kanske inte var mitt bästa move, dock bra för plånboken. Mina leder är ömma och knäpper oroande högt vid vissa rörelser.
Jag har även haft ont i stårtåleden nu ett bra tag och hade en attack under vår semester i Cairns där jag hade så ont att jag inte kunde gå. James pappa har exakt samma sak, och han har Gikt En sjukdom som innebär att urinsyrekristaller bildats i leden. Urinsyra bildas naturligt i kroppen, men kan ibland fällas ut som kristaller i olika vävnader, bland annat i lederna. Leden blir då inflammerad. Kollade precis upp vad som kan orsaka sjukdomen och stress, högt blodtryck eller nedsatt njurfunktion är några av dom. Med tanke på att jag haft urinvägsinfektioner 11 gånger sedan jag kom hit så är det mycket troligt att det beror på det... mindre kul. Ska verkligen göra en hel body scan när jag kommer hem.. kosta vad det kosta vill. Är 21 år men känner mig som 80.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Welcome back

Jag skulle inte tycka att det var helt fel me d det har valkommnandet, tror ni att ni kan fixa det ? ;)

Ja, nu har det snart gatt 12 mander sedan jag lamnade lilla Motala och Sverige. Det har gatt sjukt fort, och jag har fatt ut sa himla mycket av mitt ar har i Australien. Jag har jobbat som bartender pa Limes i snart 10 manader, jag har klarat av en grafisk design, marknadsforing och reklam utbildning, jag pratar flytande engelska och jag har vuxit och utvecklats jattemycket som person. Jag vet aven vad jag skulle vilja jobba med i framtiden, jag vet vad jag vill studera har nast, och det kanns helt underbart. Och nastan det allra basta med det har aret ar ju Malin Larsson! Att jag fatt lara kanna henne annu narmare och att vi trivs sa himla bra ihop. Vi kommer att vara vanner for livet. Hur ska vi klara oss utan varandra om 3 manader? Fy.. aja som sagt, det finns ju skype.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 6 kommentarer




Flooding after party

Hatar att inte kunna beskära eller redigera mina bilder, men ni får stå ut så länge tills mitt photoshop funkar igen.

Skita och trötta män efter ännu en dag i leran som floden lämnad efter sig..
"Emmy Kom ner med en flaska chardonnay och sätt dig med oss på uppfarten" Okej då..
Männens fruar kom också ner och de hade med sig en liten picknick, blandannat köttbullar från IKEA :D
Hur sköna är inte de här människorna? De har varit ute och jobbat i skiten hela dagen, hur hjälpsamma och omtänksamma som helst, och sen sätter de sig på garageuppfarten nedan för sina miljonlägenheter och har picknick. Haha, Älskar´t! Härligare människor får man leta efter.
Emmy, var är solen? haha. Tror att jag är cool i James marc J brillor..
När det blev mörkt beslutade vi oss för att bege oss upp till paret som bor i penthouse lägenheten.
Inte helt fel att ha svimingpool, grillkök, ett stort chillrum på taket. Inte ett dug avis, nej då.
Utsikten..
Vi beställde indiskmat, det var jättegott!
Gissa vad jag måste inhandla i veckan ? haha.
haha, no comments..
Det var inte bara jag som hade kul i bubblorna.. hehe.


Avslutar med en liten video från kvällen.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 6 kommentarer




hjälpdag.


På väg till de drabbade områdena med vår pump..


Här behövdes pumpen, de blev glada när vi dök upp..



Ut med vattnet barra... önskar att jag kunde fått med stanken på korten.. men tyvär. ursh, det var hemskt!



Kanon, vidare till nästa ställe..



De hade väntat på pump hela dagen, de hade halva floden i deras pol och hus..



Så här såg det ut utanför varenda hus..





Ni ser huset bakom mig, vattnet gick upp till taket under översvämninagarna...





Det här kallar jag städning!  Inga elevomklädningsrum eller kontor på kommunen här inte.. hehe.



Lite iskall lemonad sponsrad av mc donalds satt inte fel efter att man grävt i geggan..



Efter att vi städat rejält såg det fortfarande ut så här..



Ehh.. Snygg skottkärra behöver du hjälp med den eller.... den ser tung ut... höhö.



Avslutade dagen med en iskall öl som någon snäll person kom ner med..



Nöjda och glada efter en hel dags jobb..



Skål för mig och James och alla andra hjälpsamma människor.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 8 kommentarer




Video blogg



Förlåt men jag är sjukt dålig på det här.. haha!


Nu är vi helt slut. Har kämpat hela dagen med att hjälpa alla som har drabbats hårdast. Det var en fruktansvärd syn att se hur vissa områden har blivit helt förstörda. först såg vi ingenting, allt verkade okej, sen kommer man runt hörnet och ser hur ett helt område blivit förstört. De vi hjälpte måste riva hela huset ungefär, så stor skada gjorde översvämningarna. Vattnet gick upp till taket. Det känns så himla bra att vi inte bara har suttit inne hela dagen utan att vi faktiskt har gjort någon nytta! De vi hjälpte var otroligt tacksamma och det var underbart att se att det var så många som hjälpte till. Återkommer med bilduppdatering senare idag. Nu en långt varmt bad för att få bort all geggamoja..


· Lämna en kommentar ·
Video // 5 kommentarer




Hjälp till drabbade förorter.





Just nu känns det så overkligt. Nyss hade alla panik, var oroliga och kämpade. Idag är det några molntussar på himlen annars skiner solen och floden återgår mer och mer till sitt normala utseende. Nu har vi börjat städa här, eller i alla fall jag. Känner att det är det minsta jag kan göra. James har åkt in till city för att installera pumparna som vi har använt. När han kommer tillbaks ska vi dra på oss stövlar och åka till en utav de mest drabbade förorterna för att hjälpa till. Det känns som att det är minst 30 grader varmt ute, så det kommer nog att bli svettigt.

Ni som vill nå mig angående frågor, här har ni mitt aussie nr: 0457084497.

Ni som missade mig på rapport, här har ni den andra sändningen jag var med i klicka här. Kul att kunna hjälpa till och försöka få er där hemma att förstå hur läget såg/ser ut här nere. Nu har jag varit med i Aftonbladet, motala tidning, corren, SVT och så kommer det att komma en mer ingående artikel i hemmets veckotidning också. :)




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Äntligen kan vi pusta ut.

i början av översvämmningarna tisdag..

I går, lite mer översvämmat än i tisdags om ni jämför.. under natten steg det lite till men vi var väldigt lyckligt lottade.






Dagen efter vid vår vägg som lyckades skydda byggnaden..



Jag och James hade pumpvakt, jag var trött..



Och självklart hade jag töntglasögonen på mig och var tvungen att ta en egobild.

Nu har vi stängt av pumparna, elen har slagits på och vi har flyttat in i vår lägenhet igen. Vattnet har gått ner jättemycket och floden har lugnat ner sig. Äntligen kan man pusta ut. Vi och våra nya grannvänner gick upp till puben runt hörnet, drack vin och åt middag. Väldigt trevligt. Samtidigt sa vi allihopa att det känns så konstigt. För bara några timmar sedan var alla jätteoroliga och rädda, kämpade för att inte låta vattnet förstöra allt i sin väg, och nu äter vi middag här som om ingenting hade hänt. Vårt område har haft otrolig tur. Många har ringt och undrat om vi är okej och om vi behöver hjälp, när vi säger att allt är okej undrar de hur i hela friden vår lägenhet kan vara OKEJ? Den ligger precis vid floden. Tydligen måste floden vara bredare här.. tack gode gud för det.
I morgon ska vi kolla upp om det är någonstans vi kan hjälpa till, ringa runt till vänner och se så att allting är okej. Det kommer att ta minst 2-3 år för Australien att komma på fötterna igen säger dom. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg hur alla restaurangerna längst med floden var helt under vatten, helt otroligt! Nu har jag hört att en cyclone kan komma snart också, jag hoppas verkligen att det här är över nu och att det inte kommer att regna de sista veckorna jag har kvar här. Det kan innebära ännu mer översvämningar, och det vore förjävligt rent ut sagt. Jävla väder! Nu får ni hålla tummarna där hemma, så kanske vädret håller i sig.. just nu är det uppehåll :)
Och en hälsning till alla på Motala kommun/Carlsund. Jag lovar att kika in och säga hej när jag kommer hem, med eller utan städvagn. :D Ni saknar säkert er babbelmaja lite.


chingeling.






· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Lider med dom som drabbats!

Vaknar upp av att klockan ringer vid 03.20. dags att gå ner och se hur det går för grabbarna. Det är blöta och skitiga grabbar vi möter. De står och sköter pumparna som sprutar ut brunt vatten ner i från källaren. Lyckligtvis ser vi att vattnet har stigit upp till halva muren, vilket är helt fantastiska nyheter. Vi hade förutspått mycket värre med kanske en hel våning förstörd, men nu har vi till och med lyckats rädda källaren! vattnet steg kanske en meter i halvtimman, så då har ni ett hum om hur "farligt" det var att stå vid floden där just jag bor. Vi kommer nog sova här uppe hos Steve och Tina ett tag ändå, pga att elen kommer nog inte att komma igång på ett tag.

När vi står där i mörkret och gratulerar grabbarna ser vi en 300 meter lång betong/metal brygga komma flytande, den har släppt från newfarm park. Alla blir helt till sig, och hoppas och ber att de människor som bor längre ner i kurvan klarar sig. Vi hör en stor smäll och brak. Rakt in i huset längre ner.. eller i alla fall deras bryggor och båthus, det var så mörkt så vi såg inte men hörde. Lamporna tänds. Lucie tar upp mobilen och ringer larm centralen som är helt omedvetna om händelsen, hur kan de missa en 300 meter lång brygga som kommer flytande? Puh. Hoppas och ber att det inte förstör mer längst vägen.

Det är många som mist sina hem, sina företag och även nära och kära. Mina tankar går till er! Det måste vara fruktansvärt att se sitt hem försvinna, och att förlora någon ska vi inte ens prata om. Det är mörka tider för Australien. Nu hoppas jag verkligen att vädret ser ljusare ut de kommande veckorna och att vattnet snart försvinner så att Australiensarna kan börja återuppbygga och gå tillbaks till sina liv.


Anonym:
Jag kan se dina statusuppdateringar på facebook -och dina näras böner om att du ska evakuera. Jag tycker att du är förfärligt dumdristig, men framförallt fruktansvärt nonchalant gentemot dem som älskar dig. 

Tänk på din familj, även om du inte tror att du kommer lida av översvämningen. Tror du att de kan sova?

Svar: Jag har evakuerat och det har jag nämt här, eller har du missat det? Det gjorde jag reda i går morse då inte ens vår ytterdörr var översvämmad. Jag har kontakt med mina nära och kära och de vet att jag är i säkerhet. De vet hur läget ligger till. Vi är nu inne i den värsta timman, och trots det har vi till och med lyckats rädda källaren med vår mur. Vi bor på andra våningen vilket innebär att vi skulle kunnat stanna där idag också, men pga att de stängt av elen så bor vi nu lite längre upp hos vänner. Vattnet har stigit men det tar kanske en halva timma för det att stiga en meter. Vi trodde att det skulle stiga mycket mer idag men det gjorde det inte, vilket är jättebra och helt fantasiskt! Vi har haft en otroolig tur.
Så "anonym" jag är inte så blond som jag ser ut, jag skulle aldrig stannat här om jag trodde att jag var i fara. Varför i hela friden skulle jag göra det för?!? Och familjen jag bor med, pappan i familjen är chef för Australiens största försäkringsbolag RSCQ som även har bilar som åker ut och hjälper alla, han fick alla varningar före alla andra och vet vad han sysslar med. Vi var en av de första som visste om att hela stan skulle evakueras. Jag litar på honom till 100%, de skulle aldrig utsätta mig för fara. De har hela tiden fått varningar och information om hur läget ligger till här. Så bara för att du sitter hemma och lyssnar på nyheterna så har du ingen aning om hur läget ser ut just där jag befinner mig! Du har heller ingen aning om vilken kontakt jag har med min familj, tro mig, de kan sova, de vet att jag är i säkerhet!

Det är också så typiskt svenskar att reagera på det här sättet, FLYYYY RÄDDA DIG SJÄLV. Självklart ser jag till att jag inte utsätter mig för fara, men jag flyr inte. Ingen här flyr. Alla kämpar och hjälper varandra. Människor som gick förbi när grabbarna byggde muren började genast hjälpa till, utan att någon behövde säga något. Människokedjor bildades och de var otroligt organiserade och hjälpsamma. Det är någonting vi borde lära oss av i Sverige, vara mer hjälpsamma, sociala och omtänksamma gentemot våra medmänniskor, och inte bara tänka på oss själva! Jag kommer att försöka hjälpa till så mycket som möjligt här nere de kommande veckorna med den tid jag kan bidra med!

Nu ska jag sova, vid 08.00 ska vi tjejer gå ner med frukost till grabbarna som kämpar. Hörs i morgon.

Chingeling!


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 8 kommentarer




Bild update från översvämningarna

Utanför lägenheten på Park avenue..



I morse..






Nu har vattnet stigit ganska mycket, den kommer säkert över vår sandmur men det var värt ett försök.



Grabbarna har byggt hela natten.. James är smutsig hela han men känner sig väldigt manlig.. hehe.







Just nu är jag hemma hos tina och steve några minuter bort från vår lägenhet. De har en stor lägenhet och grill och så ifall elen skulle gå. Vi har tagit med oss all vår mat här. Nu sover de flesta som varit uppe hela natten. I morgonbitti vid 4 kommer det vara som mest och vi ska gå till lägenheten och se hur det utvecklats. När man kollar på tvn förstår man hur stor översvämningen är. Just där jag är ser jag ju bara floden som översvämmas mer och mer, gatorna här lutar ju ner mot floden vilket gör att vattnet hamnat där.
Nu har jag en liten hund som slickar på mitt ben här, haha, bella. Nu ska jag lägga mig och vila lite bredvid henne. Myspys.
Uppdaterar imorgon bitti, ikväll er tid..











· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Nu flyr vi..



Det har varit en orolignatt, jag har litat på grabbarna och lyckats sova några timmar. Tog en dusch precis, packade värdesakerna, packade all mat (Av någon anledning bunkrade James pappa upp med otroligt mycket grönsaker) Just nu har jag faktiskt ingen lust med att vara nyttig. :P Elen kommer att stängas av, de har spärrat av vårt område.. och boardwalken som finns mellan floden och vår byggnad syns inte längre.. den har blivit slukat av floden som kommer längre och längre upp mot vår dörr. Helikoptrar flyger och försöker rädda människor på hustak längre ner för floden och Adrew, James beror är fast på sitt hustak någonstans längre in i brisbane. Det är alltså inte bara runt floden det är översvämningar. Dammen är full, och nu får vi bara hoppas att det här inte tar några liv. Trots att vi blivit varnade att ta oss här i från, att evakuera är vi fortfarande kvar. Låter ju lite dumt kan man tycka, men jag litar på James pappa och att han vet när vi måste dra härifrån. Just nu kämpar dom med att täcka byggnaderna med sandpåsar. Jag förstår dom, det är inga billiga hus/längenheter som ligger här längst Brisbanes flod. Kan väl tippa på att de ligger mellan 20-30 miljoner svenska kronor. Så ja, lite kan jag väl förstå att de vill bygga sandpåsemurar.
Nu ska jag gå ner till de andra och se på floden när den stiger.. och göra mig redo att fly. jag vet inte men om det kommer en 7 meter våg då, då har ju inte människorna som står där nere vid floden och tittar en chans att överleva. kanske borde stanna här uppe ändå..
Jag har laddat mobilen. Finns där. Var inte oroliga. Jag ringer om det händer något allvarligt.
Äskar er vänner och familj.
PUSS & KRAM


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer