You can count on me like 1, 2, 3 I´ll be there.




Nu är jag uppe hos min Malin Larsson i Östersund. Tjejen som jag känt sen jag var fem år och som jag var i Australien med för er som inte följt mig så länge. Sist vi sågs var vi chockade på arlanda över att vara hemma i Sverige igen efter 14 månader i Australien. Trots det känns det som att det var igår vi sågs. Det har alltid varit så med Malin, kan ha gått 2 år mellan gångerna och ändå känns det så naturligt. I går drack vi vin, umgicks, gick ner på stråket och drack öl på en krog precis vid vattnet. Det var sjukt mycket folk och bajamaja kön var lång. Tråkigt om man är som jag, ölen rinner rakt igenom ungefär. Ikväll ska vi på Storsjöyran. Jag som inte är festivaltjej för fem öre har ingen aning om vilka artister som uppträder men det ska bli kul. Tror inte att vi kommer att se så mycket artister, det blir nog mest öltälten tror jag. Nu ska jag ut och sola och försöka få lite färg, kommer inte ihåg sist jag var i solen. :) Chingeling.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 12 kommentarer




Never mind I'll find someone like you



För er som inte hört den här låten ni har missat något riktigt vackert.


Never mind I'll find

Someone like you

I wish nothing but the best for you too..
 
Don't forget me

I beg

I remember you said

Sometimes it lasts in love

But sometimes it hurts instead

Sometimes it lasts in love

But sometimes it hurts instead



· Lämna en kommentar ·
Musik // 9 kommentarer




You have a bad day

Det finns vissa dagar då det är extra tungt att dra av sig täcket och ta sig ur sängen. Jag är oftast en väldigt glad och sprallig tjej, men ibland går luften liksom ur en. Då kommer Emmy klagare fram. Jag har ont i hela kroppen och vet inte vad det är, musklerna och lederna värker. Känner mig ungefär som en 22 åring fånge i en 80 årings kropp som klagar över sina krämper. Jag kan inte träna som jag vill heller och eftersom jag aldrig kommer att bli en tråkmåns som äter en advokado till lunch så smyger sig givetvis kilona på. Den Svenska sommaren har regnat bort typ. Jag känner mig ouppskattad på jobbet, jag har en av mina bästa vänner tusen mil bort, jag saknar Australien och som topping på det hela känns det som att mitt hjärta är i tusen bitar. Ja då fick jag ur mig det.. Jag hatar dock människor som klagar och inte gör någonting åt det, så nu ska jag ut och springa även om höfterna värker! Chingeling.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




In true love there are no obstacles

Jag saknar mina vänner. Längtar tills vi alla fyra tjejer är samlade. Snart får jag i alla fall en dos av Malin Larsson, det ska bli såå mysigt! Jag älskar att jag har en underbar familj och vänner som bryr sig. Mina 4 tjejer vet allt om mig, jag litar på dom till hundra procent och de ger mig kärlek, lycka, trygghet och jag hoppas att jag kommer att skratta och gråta med dem livet ut. Det är inte många som har så fina relationer och vi ska vara glada att vi har varandra. Vissa människor kommer att vakna upp en dag och inse att de bara får ut materiella ting från sina vänner och att de egentligen är så tråkiga att man vill inte ens lyfta luren när de ringer. kanske var man mer intresserad i vad de ägde eller vilken kunskap de besatt på än någonting annat..





· Lämna en kommentar ·
Bird love // 1 kommentarer




Lilla snigel akta dig annars tar jag dig..

Lilla Rut är världens sötaste unge, jag vill bara ta med henne hem. När hon skrattar smälter man av lycka! I går blev det mycket lek och bus med såpbubblor ute på gården. Idag ska vi åka till Helsingborg och strosa runt lite, jag har aldrig varit där så det ska bli mysigt. Jag ska försöka hitta lite fina grejer till mitt nya kök :) Efter shoppingen ska vi träffa Tina och Lasse, kanske blir det ännu mer vin provning ikväll? Ja tack.. hehe.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




We´re much stronger if we hold hands


Gårdagen var jättemysig. Mamma visade mig Mölle som var en jättemysig liten stad. Vi kollade in hamnen och hälsade på Lasse som har kullegårdens wärdshus. Där åt vi jättegod husmanskost och blev även bjuden på vinprovning. Han är helt otroligt duktig på vin, deras vin meny var som han beskrev det "out standing". Fick smaka ett dessertvin som smakade rostade dadlar med rostat socker. Det var beroende framkallande. Har en hel lista av viner nu som han rekommenderade. :) Jag skulle vilja gå en vin kurs, inte bara för att jag älskar vin utan för att det är intressant.

Nu är vi framme i Malmö och bor i en stor gammal lägenhet mitt i stan med familjen Håkansson. I går var vi vid hamnen och åt italiensk glass, mums! På vägen hem såg vi en hundring i vattnet från bron. Jonte hoppade glatt i efter den. Vad gör man inte för pengar liksom.. haha! Idag ska vi åka över till Danmark och strosa runt lite. känner redan hur batterierna börjar laddas upp.. :)





· Lämna en kommentar ·
Bird love // 0 kommentarer




In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away

Nu är våra long champ weekend väskor packade och jag och mamma ska snart bege oss till Mölle och sedan vidare till malmö. I Malmö ska vi möta upp familjen Håkansson för att övernatta tillsammans med dom och åka över till Danmark. Vi ska bara njuta av ledigheten, umgås och kanske åka på Tivoli. :) Mamma har gjort äggmackor, längtar redan tills vi ska stanna längst vägen och sätta oss och mumsa i oss dom. Min mamma är bäst! Tre dagars ledighet var precis vad jag behövde just nu för att bli på lite bättre humör och vila upp kroppen lite. Nu står mamma med solbrillorna på och har burit in allt i bilen och vill komma iväg, Chingeling!


· Lämna en kommentar ·
Bird love // 3 kommentarer




Some people believe that holding on and hanging in there are signs of strength. However, there are times in life in which it takes much more strength to just let go

Åh, min pappa ska hjälpa mig att bygga om i min lägenhet och det ska bli så kul! Hur skönt är det inte att äga sitt hem och kunna göra vad man vill? Vi ska riva ut hela mitt nuvarande kök och även en vägg ska ner så att det blir mer öppet. Jag vill ha allt vitt. Vita luckor, vita bänkskivor, vita väggar och vitt kakel. Vitt, vitt, vitt, love it!  Ska bli så himla kul när det är klart! Nästa vecka ska vi in till ikea och kolla ut allting. Här är några fina vita kök, jag vill nog ha blåa detaljer till det vita, det är snyggt! :)





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 8 kommentarer




You can close your eyes to things you don't want to see, but you can't close your heart to the things you don't want to feel



· Lämna en kommentar ·
Bird love // 1 kommentarer




What's meant to be will always find a way.






Är de inte helt fantastiska skapelser? Mina blir i alla fall fantastiskt goda! I morgon ska mina Hugo kollegor få godkänna dessa söta blåbärs macarons. De är så himla roliga att baka, och de är nästan som en dekoration. Jag måste hitta ett sött fat att ha dem på sen i mitt nya kök.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




“It's not hard to find the truth. What is hard is not to run away from it once you have found it.”

I morgon gör jag min sista dag som städerska. Det börjar kännas i kropp och själ att jag jobbat lite för mycket nu de senaste 4 veckorna. Både städerska och bartender, bra kombo. Nu är det bara 100% Hugo som gäller och det blir nog bra :) På söndag till tisdag åker jag iväg med familjen till Danmark och den 26 juli åker jag upp till Östersund och hälsar på världens bästa Malin Larsson! Åh, sist jag såg henne landade vi i Sverige från vårt Australien. Vi bor alldeles för långt ifrån varandra. :) Så när jag är ledig önskar jag mig minst 20 plusgrader, en stor dos solsken & doft av varma sommarkvällar. Då ska jag dyka från en brygga genom ett ljummet vattnet i solnedgången, gå barfota på stranden & maskera mig bakom mina solglasögon. Strosa runt i sandaler och långklänning på storsjöyran, le mot Veronica Maggio och tänka att livet är inte så dumt ändå..










· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Till Gränna o vänna

När James var här åkte vi till Gränna. Jag hade glömt bort hur mysigt det är där. Vi köpte en massa polkagrisar, tog en fika och kollade runt lite. Mitt favorit kokeri som gjorde var ett som låg om jag gick en bit från stan. Det var så himla mysigt inrett, riktigt charmigt. :)


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Just As I think I´ve sorted life out

Sedan jag kom hem från Australien har det varit väldigt mycket tankar kring vad mitt nästa drag i livet är. Jag vet till 100% att jag vill studera vidare på Berghs, men nu visade det sig att jag förstått fel och att de bara tar in en gång om året. Det innebär att jag kan börja ansöka och göra arbetsproverna i Januari och har chans att komma in till nästa höst. Det är alltså ett helt år kvar. Nu är frågan hur jag ska lägga upp mitt år. Blir det som planerat kommer jag att få jobba stenhårt i höst inom det jag ska studera nästa år. Det skulle innebära att jag får skapa, göra skillnad, se någonting utvecklas, kämpa mot ett mål och få en massa erfarenhet. Det bara kliar i mig just nu och jag känner att jag måste få ut det någonstans. Min plan B om det visar sig att projektet inte alls var som jag tänkt mig är att bosätta mig i Stockholm och jobba. Time will tell I guess..





· Lämna en kommentar ·
Bird love // 0 kommentarer




Today I don´t feel like doing anything

Nu är jag inne på min tredje städvecka. Jag städar i kommunhuset och samtidigt jobbar jag som bartender på hugo onsdag, fredag, lördag. Det tar verkligen på krafterna men det är ju bara under en kort period jag jobbar så här hektiskt så då är det okej. Här om dagen fick jag tillbaks min lägenhetsnyckel. Ni som följt min blogg vet att jag köpte lägenhet för ungefär 3 år sedan. Jag hyrde ut den i andra hand när jag flyttade till Australien. Jag var så himla nykär när jag bodde där för ca 2 år sedan, och jag har så mycket minnen där tillsammans med Victor. Fast idag kan jag le när jag tänker tillbaks, samtidigt som det är ledsamt.
Idag ska jag och pappa fixa lite i lägenheten, endel som behöver göras. Vi ska åka och köpa förvaringsgrejer till garderoben och lite sånt :) Måste även kolla på ett soffbord. Ska räkna på hur mycket det kan kosta att göra om köket också. Vill jättegärna ha ett nytt kök, det skulle verkligen höja lägenheten. Nu ska jag iväg till jobbet. Chingeling!




· Lämna en kommentar ·
Bird love // 1 kommentarer




Obsessed with delightfully delectable French macarons


Efter tre misslyckade försök lyckades jag äntligen med hjälp av mammsen att få till de perfekta macaronsen! Det är en härlig fransk kaka som smakar mandel maräng och jag har smörkräm gjord på färska smultron och citron i mitten. De blev himelskt goda :) Snart ska jag pröva att göra en massa olika färger och smaker, då kommer jag även att lägga ut recept och alla tips på hur man ska göra. Det var verkligen inte enkelt att få till de små rackarna, men nu när jag väl vet hur man gör så kommer det att gå snabbt och inte alls vara så krångligt.


· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 2 kommentarer




Mitt lilla smultron


När jag fick höra att det fanns svamp tog det bara 10 minuter så var mamma, jag & Olle ute i skogen. Jag lyckades att hitta vägen ut den här gången, ni som känner mig vet att jag har sämst lokal sinne. Tyvär hittade vi ingen svamp, men det fanns fullt av härliga smultron. :)


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer