Makeup



1. Ett jättefint rough i färgen Sugerpink. Enligt killen i butiken är sugerpink en färg som passar väldigt bra när man är solbränd. Perfekt för mig som kommer att vara solbränd under ett helt år. ;) 

2. En brun ögonskugga. Älskar makeupstores ögonskuggor. Förstår inte varför jag slösat pengar på att köpa billiga ögonskuggor som sitter kvar i någon timma. De här sitter som bärget är skitsnygga.

3. En kolsvart ögonskugga. Jättesnygg att göra sotade ögon med. Ska ha på mig den ikväll :)

4. En pensel att lägga ögonskuggorna med. Även här misstar man sig och tror att det går bra med vilken pensel som helst. Världens skillnad att lägga ögonskugga med denna mot den billiga jag hade innan kan jag säga.

5. Min älskade ögonbrynspenna. Jag har noll ögonbryn, typ. Måste fylla i dom med en penna för att de ska se snygga ut. Jag hade hms ögonbrynspenna förut, som var skitdålig om man jämför med denna. Håller en hel dag och det ser mycket mer naturligt ut.

6. Lancomes virtuose black carat. Fick den här rackarns mascaran som ett prov när jag köpte min foundation, och jag blev fast. Den var så himla bra, så var bara tvungen att köpa den. Klumpar inte och fansarna blir fylliga och långa.

7. Ögonfransböjare med värme. Hallelulja, varför har jag inte köpt den här förens nu?! Mina fransar står alltid rakt ut, min böjare från hm böjde dem lite men efter ett tag var de lika oböjda igen. Den här är underbar, värmen gör att de böjs jättemycket och det håller mycket längre också :D


· Lämna en kommentar ·
Skönhet // 8 kommentarer




Hur jag blev av med extrakilona.


Många har undrat hur jag gick ner mina 12 extra kilon.
Jag är en stor godisgris. Jag skulle inte kunna leva utan chocklad, karamelkungen, glass, kakor, ja allt sött. Så det som till största delen har gjort att jag gått ner i vikt är min löpning.

Det var min ambitiösa pojkvän som fick mig att börja springa (han gick själv ner 24 kilo när han började göra det). Jag hatade det, fick blodsmak i munnen och fick fram hemska minnen från skoltiden då man sprang på tid runt elljusspåret. BLÄ. Trots det gav jag inte upp, och efter några gånger började det kännas riktigt bra. Nu älskar jag att springa, och min kondition är på topp :) Nu slipper jag även ta mig tid till att åka till gymmet (som aldrig blir av). När jag springer behöver jag inte bry mig om hur jag ser ut, bara dra på mig springskorna och ge mig ut i 20-30 minuter, sen är jag klar.


Självklart har jag även förbättrat min kost. Jag har ätit mindre pasta, ris, potatis och bröd. Dragit ner på kolhydraterna helt enkelt. Vissa veckor har jag varit jätteduktig, men jag har inte kunnat hålla någon sorts diet, det är inte min grej. Jag älskar mat och godsaker för mycket, så äre bara :)

Tro inte att du kommer märka stora skillnader efter någon månader eller två.
Jag kämpade som en idiot och sprang fem gånger i veckan i en hel månad och såg ingen skillnad, var nära på o börja gråta. Det tar tid, håll ut bara, ge inte upp. Det är skittråkigt när du inte ser resultat på direkten, men det kommer, jag lovar!



· Lämna en kommentar ·
Skönhet // 10 kommentarer




Jag personligen hatar Bingolotto


Framför vår bingokväll med levande ljus och några öl/cider

Visste ni, att när jag var tolv år fick jag komma fram till Bingolotto och välja en lucka? Jag var överlycklig och hela jag darrade när jag fick prata med Lasse Kronér. Jag velade mellan lucka 4 & 6, men tog 4an eftersom jag fyller då. Gissa vad jag vann?!

Lasse - Grattis, du har vunnit 5000 kr på JULA, men det är inte allt, du har även vunnit en resa till arvidsjaur, där du ska få bo i lappkåta och gå på bäverjakt!! Grattis!

Jag - Åhhh tack.. (as falskt)

hahahaha, jag typ dog i telefonen (hon efter mig tog 6an och det var färgfemman!)



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Update götet



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




I götet hos Kulle

I går kom jag äntligen fram till min snygga "maxibrud", efter en 3,5 lång jobbig bussresa. Nu har vi precis ätit frukost som ni ser på bilden längst ner (förövrigt pisstråkiga bilder men har inte tid med annat). Nu ska vi göra oss i ordning och bege oss ut på stan. Jag ska shoppa loss på makeupstore, vill ha med mig lite fina grejer till australien. Älsar deras smink, det slår verkligen allt annat, ni får se allt fint sen, :)

Condeco är mitt favorit fik här i Göteborg, så ska bjuda kulle (Carin) På en fika där efter vår runda.  :)




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Nikon D300 <3

Äntligen har min julklapp till mig själv kommit, Nikon D300 med ett 18 - 200 objektiv. :) Just nu laddas batteriet för fulla muggar, kan knappt bärga mig tills jag får börja utforska den. 

Nu blir det god mat och ett glas rött framför en thriller med mammsen. Har saknat henne massor nu när jag varit borta under julen. 



· Lämna en kommentar ·
Fotografering // 10 kommentarer




En julhälsning från fjällstugan

Hej alla trogna bloggläsare. ;) Här i fjällen är allt underbart. Det var ca 25 minus när vi kom hit och vattnet hade frusit 3,5 meter, men nu har vi ca 10 minus och vattnet rinner på som det ska. Har kört några åk i backen och trots att det bara är min andra gång så börjar carvingen faktiskt komma igång sakta med säkert.
Nu ska vi slänga i oss lite pastacarbonara dricka lite glyvine och sedan ut i backen igen.

Godjul på er alla.

CHINGELING.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer




Godjul Emmy Önskar tomten



Snart är du i mina händer <3

Kan ni gissa vilken kamera det är ? ;)



· Lämna en kommentar ·
Fotografering // 10 kommentarer




Julmys

Dagarna innan jul är det alltid så mysigt hemma. Tända ljus, julmusik, julbak och doft av nystekta köttbullar. Jag kommer att sakna julaftonsmorgon, då mamma brukar duka upp god julfrukost i vardagsrummet. Julskinka, senap, julmust och en massa julgodis är inte så dumt till frukost precis. Istället är jag i sälen och åker skidor, inte så dumt det heller, nu får vi bara hålla tummarna för att jag inte bryter några ben. Skulle vara typiskt Emmy.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




En tolv kilo lättare Emmy

Jag har tagit körkort, jag påbörjar snart min utbildning och jag har gått ner 10 kilo! Det känns jävligt bra faktiskt. Jag har äntligen nått mina mål. När jag tog körkortet kändes det verkligen som att en sten föll från mina axlar, som länge tyngt ner mig. Även mina extra kilon har tyngt ner mig, och jag mår så mycket bättre nu. Jag ser inte bara bättre ut, jag mår bättre också. Känner mig så mycket piggare och gladare. :) Även ganska skönt att komma i alla gamla jeans.. hehe.


(ursäkta för de skitfula bilderna)


Inte världens bästa bilder men man ser lite skillnad : )



· Lämna en kommentar ·
Egobilder // 14 kommentarer




Skatbo

Så här ser mitt hår ut just nu, en massa dustit och två dagar senare. Hoppas verkligen skiten går bort i duschen. Varför kan inte mitt hår bara vara tjockt, rakt och lent? Det önskar jag mig i julklapp.
 



· Lämna en kommentar ·
Egobilder // 2 kommentarer




Sista arbetsdagen på Texas/Hugo

Jag fick jobb på Hugo av en slump direkt efter studenten, och har nu jobbat där i ca två år :) I kväll är min sista kväll, och det känns faktiskt lite konstigt. Det har varit två jävligt bra år, trots att jag varit trött på jobbet många gånger. 

Utan jobbet hade jag inte lyckats köpa mig min egen lägenhet och flyttat hemifrån. Alla människor som jag fått lära känna hade varit främlingar, Victor hade varit en främling (att han kom in och drack te hos mig på Hugo var anledningen till att vi började prata). Mitt fotointresse hade inte kunnat utvecklas och min utbildning som jag nu ska gå hade varit okänd för mig. Jag hade heller inte haft den erfarenhet jag har idag, det ger än mer än vad man tror.

Jag har utvecklats mycket som person de här två åren, men nu känns det att jag stått och stampat på samma ställe för länge. Det kliar i mig, det är dags att skaffa sig fler erfarenheter, klara av nya utmaningar och utvecklas vidare :)


Hittade lite bilder..



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 5 kommentarer




Redigering


Ni som fotograferar där ute,
men aldrig finslipar era bilder i något redigeringsprogram, börja göra det nu! Jag använder mig av Photoshop, vilket de flesta säkert känner till. Tyvär kan jag inte ens 10% av vad programmet har att erbjuda, men en av kurserna jag kommer att läsa i Australien är just bildredigering. Ska bli riktigt spännande. Funderar även på att önska mig filmkurser från moderskeppet.se där man kan lära sig massor om hur man kan redigera :)



· Lämna en kommentar ·
Fotografering // 3 kommentarer




Hej mitt vinterland

Äntligen lite julkänsla. Så här ser det ut utanför oss just precis nu. Jag har packat kamera väskan och ska strax bege mig mot söndra skolan. Dags för fotografering nr 2 : ) kul om de små glinen får för sig att kasta snöbollar på fotografen, haha, får hoppas på det bästa.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Julbak med mormor



· Lämna en kommentar ·
Fotografering // 4 kommentarer




Jag är ledsen

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, det kan inte vara kul för alla er som kikar in här varje dag i hopp om att det har hänt någonting nytt här. Jag jobbar som en idiot just nu, städar, fotograferar, serverar mat och blandar drinkar. Samtidigt försöker jag förbereda mig inför min australien resa, både mentalt och fysiskt. Över jul åker jag till fjällen med pojkvänen och hans familj, ta vara på den sista tiden vi har tillsammans innan jag åker.

Ni får stå ut i 44 dagar till, sen jävlar kommer det att hända grejer här. Ni kommer att bli uppdaterade med hundratals bilder och ska även börja videoblogga från downunder. Bloggdesignen kommer även att förnyas och organiseras (Matilda du är en ängel som hjälper mig).



Så god jul och gott nytt år på er :)

Vi hörs snart.


CHINGELING.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




I love friday

Det har varit en underhållande dag på jobbet. Vi har haft översvämning i ett klassrum, jag har haft as skön musik i öronen (tack kalle) och det har skrattats väldigt mycket.

I helgen är jag boss på texas, det gillar vi ;) Personalchefen är ledig, så thats why. Ikväll har jag och Kalle baren ihop, tyvär för sista gången innan jag drar iväg till asustralien. Så ikväll ska vi ha skit kul! :D Vi har även trubaduren Mats med oss ikväll, så stämningen kan ju inte bli bättre.

Jag är på sånt där sjukt jäkla bra humör :D


liten del av "min" bar på texas



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 6 kommentarer




darkness



Tänka sig vad tiden går fort. Kom nyligen underfund med att bilderna i min header snart är ett år gamla (inte okej) Jag är väldigt dålig på att ta kort på mig själv nu för tiden, ska bli skärpning på den fronten i framtiden, eller ni kanske helst slipper se mig? haha.

Anna och jag fick i alla fall ett ryck i går och fotograferade lite. Tyvär så var det för mörkt ute och sen visste ju inte Anna riktigt hur man skulle hantera min kamera, så blev inga nya headerbilder för min del. Anna däremot fick ny bloggdesign och bilder till headern ;) När vi nästan frysit tårna av oss gav vi upp, gick in i värmen och kollade på nya american pie filmen, den var nice.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 7 kommentarer




54 dagar kvar av mitt "liv"

Jag tänker för mycket. Om 54 dagar lämnar jag mitt nuvarande liv, alla nära och kära, för att starta ett nytt liv i Australien. Kan jag inte förstå att det verkligen händer på riktigt. Jag är livrädd och halvt panikslagen samtigt som jag längtar ochser fram emot det.

Det som jag tänker mest på, det är Victor, min Victor. Att jag snart måste lämna honom, och att vi kanske blir borta från varandra ett helt år (om han kommer in på läkare i höst). Jag Lämnar tryggheten och närheten jag är van vid, för att klara av att stå helt själv.

Det som kommer att bli svårast nu, det är den här tiden med honom som återstår. På slutet kommer jag nog få kämpa med att hålla tillbaks tårarna. Sista natten, sista kramen, sista springrundan, Sista kyssen.. ja, jag vill inte ens tänka på det, jag får en stor klump i magen.

Jag hoppas, vad som än händer, att vi i slutändan hittar tillbaks till varandra. Jag har haft det bästa året i mitt liv. Jag har insett hur kärlek ska kännas, hur underbart ett förhållande kan vara, hur mycket två personer kan ge varandra.
 

Jag avslutar det här inlägget med ett

J A G  Ä L S K A R  D I G




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 17 kommentarer