RUN

YES. Äntligen känner jag mig som mig själv igen. I går sprang jag för första gången efter physio behandlingarna. 7.5 kilometer i 45 minuter, utan att vara helt slut och utan smärtor i benhinnorna. Jag är väldigt glad att behandlingarna gjort nytta! Jag brukar hata att springa inne på löpband men jag trivdes faktiskt på goodlife. De låter inte jättemycket när man springer, löpbanden har en inbygd tv, och det var mycket folk att kolla runt på. :) I morgon bitti ska en tjej visa mig runt på gymmet och vi ska göra ett träningsprogram.


· Lämna en kommentar ·
traning // 0 kommentarer




Cristie & kelly Turner

När vi var i Byron Bay besökte vi ett art gallery. De hade jättemycket coolt. Mina favoriter var de gigantiska tavlorna av Cristie och Kelly Turner. Två tvillingsystrar från Guldkusten som målar jätte härliga tavlor. Här nedan kan ni se några av dom. Jag blir jättesugen på att teckna och köpa en massa härliga akvarell färger och bra blyertspennor. Har ju inte tid med sånt nu tyvär men kanske i sommar när jag kommer hem.. :)


· Lämna en kommentar ·
inspiration // 2 kommentarer




Vardagslyx

Lite bilder från veckan som varit.
Vardags lyx.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




You make me smile

Fick en liten present av J här om dagen. Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie!


Små söta grejer som gör mig glad har varit behövligt de här senaste dagarna. Mitt upp i allt plugg och jobb så ska min kropp balla, det är så himla frustrerande! Jag gick i alla fall tillbaks till Physion i måndags. Han visste fortfarande inte vad det kunde vara och jag fick lägga mig ner och påbörja samma behandling som sist. Efter 5min fick jag nu sätta mig upp och känna efter om mitt ansikte och mina armar började domna bort, och de gjorde de. Han vågade inte fortsätta så han behandlade nacke och rygg istället. Ska tillbaks snart igen och då ska han skriva ett brev till en läkare så att de kan röntga.
Just nu sitter jag i skolan och gör min Annual report. Efter skolan ska jag och J iväg till good life och gymma. Han har fixat halva priset där åt mig, kanon. Ikväll ska vi även planera vår resa till fraser island som blir av om två veckor. Blir borta och kampar i 4 dagar. Ska bli skitkul! Ska visa er bilder på vad vi planerar att besöka ikväll :)


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Physiotheraphy

Började min lediga fredag med att gå upp tidigt, jag hade tid hos physion klockan åtta. Jag skulle ha min andra behandling. Har problem med höfter och behinnor och nu äntligen tar jag tag i det. Jag fick precis som förra gången hoppa i ett par shorts och lägga mig på mage på en säng. längst upp finns ett hål med en tv under där jag får ha huvudet. Tyvär så är inte tvn till någon hjälp för min del. Det gör så himla ont när han använder sina knän för att pressa in dom i mina höfter och massera musklerna. Jag ligger och gör alla möjliga ljud och försöker samtidigt andas mig igenom smärtan.

Efter första delen av behandlingen sätter jag mig upp och inser då att jag inte har känsel i ansiktet eller i armarna. Känner den där stickande känslan som man får när en fot somnar ni vet. Kollar mig i spegeln och säger "Look can you see that". Det såg jättekonstigt ut när jag pratade och rörde munnen. Jag hade jättesvårt för att prata. Physion kunde inte se något eftersom han inte känner igen mina ansiktsuttryck. Fick panik/chock attack eftersom jag blev så rädd, och börja givetvis gråta. Fick sätta mig ner och efter 10 minuter började det släppa. Ursh, det var verkligen jättehemskt.

Han sa att det här hade aldrig hänt någonsin under hans år som Physio. Han började känna på min nacke.. började massera den. Kände att jag var jättehård på ett visst ställe i nacken också. Han kom inte fram till vad det kunde vara så orsakade det som hände. Han sa att någonting inte står rätt till och vi ska försöka hitta vad det är. Han tyckte att jag skulle vänta med att gå till läkare just nu och komma tillbaks till honom på måndag. Om samma sak händer då, så måste jag gå till en läkare som kan göra tester.

Förhoppningsvis är det ingenting allvarligt, vi får hålla tummarna helt enkelt.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Pragnancy calender

Hej svej. Det var meningen att jag skulle visa er min kalender förra veckan men bättre sent än aldrig. Här är en av månaderna. Fick högsta betyg på den, känns kul :) I går började vi ett nytt block med tre nya kurser. Just nu har vi webdesign och vi har böjat med flash. Det är jättekul! Klockan fyra ska jag till kiropraktorn och sen direkt iväg till jobbet. Berättar mer om det i slutet av veckan då jag har tid. Två mycket stressiga dagar framför mig då jag har skola från 8-5 och sen jobb från 6-12. Puh. Man känner att man lever.
Chingeling!


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 0 kommentarer




Mamma mia

Mamma mia musikalen var helt fantastisk! Vi fick igång publiken rejält med både sång och dans, det var riktigt härlig stämning. Efteråt mötte vi upp Motala bor på Mats keraoke bar och sedan blev det dans på victorys. En riktigt bra kväll!



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Limes hotel Rooftop

"the shocking truth, Brisbane now actually has cool bars, like the Limes hotel´s rooftop."


Idag var Limes på första sidan i Brisbane times och då måste jag ju faktiskt få skryta lite. Det känns ju inte helt fel att man jobbar på en av Brisbanes coolaste barer. På lördag kör jag igen, och då ska jag sno hem lite grejer så att jag kan öva på att mäta upp alkoholen. Man kan hälla på ett speciellt sätt så att man skär av strålen. Det ser så himla coolt och proffsigt ut så det måste jag lära mig.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Sommaren är här


Härliga Nosa. Här skulle man inte tacka nej till att ha ett sommarhus inte.


Nu har sommaren äntligen kommit till Australien.
Vi behöver inte längre sova med luvtröjorna på, det är fortfarande varmt i luften på kvällarna och långbyxor är snart ett minne blått. Nu får man den där utomlandskänslan igen. Vår vinter har varit som svensk sommar med väldigt kalla nätter och man har nästan glömt bort att man är utomlands.

Vi har så himla mycket att se fram emot nu de kommande månaderna.
Helgen den 24:de har jag tagit ledig från Limes då vi ska åka minst 20 personer till Byronbay och fira att Nicklas fyller år. Det ska verkligen bli jättekul. Den helgen firar jag även att jag varit utan alkohol i 1 månad. Nu låter jag som värsta alkolisten men seriöst, en månad är en lång tid när man bor i Australien som har en alkoholkultur som är helt olik Sveriges. Några öl på lunchen är normalt här. Den 7de åker förhoppningsvis Jag, J, Malin och ett gäng till Fraser Island i fyra dagar. Sedan är det bara 2 veckor kvar så kommer min älskade mamma hit! :D


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Fin besök från Motala

Här om dagen fick vi finbesök från Motala. Melker och Andreas :) De bor nu för tillfället i vårt lilla gästrum medan de söker jobb och boende för fullt. I går lagade vi Tacos och sedan gick vi till Karaokebaren vid centralstation och lyssnade på Mats Lideborg. Mycket trevligt. Nu ska Malin och jag snart dra med grabbarna ut på stan och shoppa lite. Ikväll blir det the valley. Det är tydligen Valley fiesta i helgen, någon liten festival.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Riverfire

Förra lördagen var det årliga firandet vid floden i full gång. Jag hängde hemma hos J innan det var dags för mig att bege mig till jobbet. De hade också helt okej utsikt från deras våning (men inge lika bra som vi ;) ) Självklart började jag precis då fyrvärkerierna började. Jag såg lite från jobbet, men inte mycket. Fick se bilderna efteråt, ni ser dom här nedan. Det var tydligen fyrvärkerier i hela 30 minuter. Hur många miljoner dollar som var inblandadet där vill jag inte ens veta.

Jag missade riverfire, men jag hade världens bästa kväll på jobbet så jag är inte bitter. Världens trevligaste gäng firade en killes födelsedag. Eftersom det inte var så mycket att göra gav jag dem mycket bra service, och det uppskattades. På slutet fick jag en massa kramar, de sa att jag var bäst, att jag var en av dem och att de skulle komma tillbaks hit pga av mig. Att de även sa det till mina barmanagers och min chef var ju inte heller inte felt. :D Det började spöregna, och eftersom jag serverade under bar himmel så blev jag gaanska blöt. Jag var glad ändå, dansade omkring i regnet bakom baren, haha!




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Rugby

Som jag berättade förra veckan så gick vi på rygby ett helt gäng. Det var kul, men lite förvirrande i början med alla konstiga regler. Jag tycker liksom att det är svårt att förstå sig på allt i fotboll till och med, haha! Det ska dock vara mycket roligare att se en rugby union league match. Då får de tacklas mer, de stannar inte spelet efter 5 tacklingar och publiken ska också vara mycket bättre. J´s pappa har en box här på suncorp stadium, och förhoppningsvis börjar mactherna i februari så vi hinner nog se en match i alla fall :)




· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Mysigt litet lunchhak

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men det händer så mycket hela tiden så det hinns liksom inte med. För typ (hum, vad kan det vara, några veckor sedan) hittade jag och sanna ett jättemysigt lunchhak i thevalley. Jättehärlig personal också och godmat. Hade tyvär inte min systemkamera med mig men ni ser ju ungefär hur det såg ut i alla fall.





· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Rugby och Chilliconcarne



Ikväll ska det lagas chiliconcarne, riktigt spicy med mycket cayenepeppar.
J kommer över efter jobbet och äter middag och sedan ska vi promenera bort till Rygbyn där hela gänget väntar. Det ska bli skitkul att äntligen få se deras så kallade "fotboll" som de är så stolta över.

I morgon ska det bli toppenväder, och det innebär nog att guldkusten besöks igen. De gör fantastiska bananmilkshakes där och det är ju inte helt fel att ha en heldag på stranden. Älska livet.

Jag är så himla irriterad och ledsen över att jag måste jobba i morgon kväll. Jag missar riverfire, de har världens fyrvärkerier och en massa annat kul precis vid floden. Vi har liksom perfekt utsikt och alla vännerna ska samlas, äta mat och festa. Men men, vad gör man inte för Limes. Tur att jag har helsköna jobbarkompisar och att det faktiskt är riktigt kul att jobba.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Beauty and the beast


I går var jag och tjejerna och såg Beauty and the beast i 3D. Den var jättefin och låten är ju så himla fin i slutet när de dansar. Inte så fin så att jag skulle vilja ha den på min bröllop då men (Du är galen Charlotte) haha!

Idag började jag dagen med att ta en springtur längst floden,
så himla skönt i solen. Jag älskar den där känslan när man är ute och springer och man känner hur kroppen är stark och orkar. Idag var jag dock ganska sliten och öm i kroppen efter två monster pass i onsdags och torsdags. När jag kom hem var det dags för mig och mallan att städa lägenheten, det blev jättefint! sedan har det stekts vid poolen och shoppat mat inför kvällen.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer