Living the dream at kingscliff

jag kan ju inte förneka att jag blivit bortskämd det sista halvåret. Varmt väder, härliga resor, lyxhotel, lägenhet precis vid floden, ja listan går att göra lång. Nu är det min sista helg i lyx, sen blir det andra bullar. Först blir det 10 dagar i kalla Nya zeeland i en van fyra pers, sedan blir det Bali och backpackers. Från oxfilé till nudlar.. hehe. Så här ser det i alla fall ut just nu och jag älskar´t!


Beh;ver jag ens förklara varför jag älskar den här klänningen? jag skulle kunna leva i den.. !


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 6 kommentarer




Pina colada

Har precis sagt hej då till Sue och Ian, James föräldrar som varit som min extra familj nu i 6 månader. Vi hade en jättemysig lunch precis vid stranden. Mycket tårar, och nu sitter jag här vid poolen i kingscliff med min Pina colada. Nu ska jag läsa Cosmo och bara mysa. Mer bilder kommer. Chingeling!



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 5 kommentarer




Goodbye Limes

Sa hej då till mitt Limes hotel. Kramade om mina kära kollegor en sista gång och även de kära cocktailsen. Om några dagar får jag en reference från min barmanager Daniel och även en från Damien som äger hotellet. Ska bli kul att läsa sen, behöver nog inte vara orolig över att de kommer att vara bra. Åh vad jag kommer att sakna <3 :)



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Lovely breakfast



· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 1 kommentarer




VIP Rugby


I söndags var James och jag medbjudna till hans pappas Rugby box
och så var även Malin och Igor. Det visade sig bli 36 grader och strålande sol, åh härligt tänker ni, för varmt tyckte vi. Tackade gud för vårt privata rum med aircondition, en massa mat, fri alkohol, egna servitriser som sprang och hämtade vatten när det behövdes och att man kunde se planen lika bra där ifrån om man ville vara i kylan.


En helt fantastik dag trots värmen, laget vi hejjade på vann också, så alla var glada! Man gick inte heller hungrig där ifrån, hehe.
Nu ska jag fixa iordning mig för en sista dag in till city. Jag och Sue ska luncha, och jag ska även stänga mitt bank konto. Känns så himla konstigt, känns som att jag nyss kom hit och öppnade mobilnummer och bank. Jag kommer att sakna mitt Australien så mycket! Nu måste jag kila skriver ett inlägg ikväll.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Hej då middag

Ikväll har vi haft en hej då middag. En sista middag i Emporium, där de har jättemysiga restauranger. Tomas, Tuva & Maja kom in till stan och Igor och Malin ockå, var jättemysigt att vara allihoppa :) Vi åt mexikansk mat och avslutade med favorit desert stället Free style. Ikväll när jag sa hejdå till dom så kändes det verkligen, att ja nu åker vi snart hem. Man lever liksom som i en bubbla. Har inte riktigt fattat att jag ska hem.. hem till verkligheten och kylan. Har varit panik nu i några dagar pga jordbävningen i Nya zeeland christchurch, vi ska ju självklart dit och flyga därifrån. Känns som att allt går emot mig nu för tiden. Det löser sig alltid. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, i morgon ska väskan skickas hem till sverige.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Graduation

Här har ni lite bilder från vår graduation. Idag har jag börjat packa min väska, det känns jättejobbigt med tanke på att man samlat på sig endel grejer på ett år. Jag har börjat gråta två gånger idag redan. Ursh, tiden nu innan man åker är skitjobbig verkligen. Man tänker att nu är det min sista måndag, sista gången jag åker citycaten, sista gången jag gör si och sista gången jag gör så. Just nu önskar jag bara att jag var på väg till Nya zeeland så jag slapp alla hej då.

James har bokat mysigt hotell lördag söndag i kingscliff, samma hotell vi var på en annan gång, men då regnade det hela helgen så håller tummarna för bättre väder den här helgen. Idag var jag och mallan på stan, det var outhärdligt varmt. Enligt James pappa ca 40 grader varmt i city idag. När jag åkte hem med city caten började det åska. Världens åskoväder. Lite läskigt. Nu ska jag sova, upp tidigt i morgon till gymmet.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Brazilian bbq at Gillespies

Världens mysigaste Brazilian bbq hos James i fredags med Malin, Igor och james föräldrar. :)


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Graduation

I går hade vi vår graduation. Sista dagen/kvällen med klassen och lärarna. Det var så mycket folk som kom, och jag har en massa bilder att visa er. Kommer upp i veckan eller i morgon, lovar. Jag och Malin hade våra flash portfolios på två datorer så att alla kunde kolla och även våra riktiga portfolios. På väggarna hängde runt 50 stycken olika art works, 2 var av varje student. Mitt photomotage kom på tredje plats :) bra med tanke på hur dålig printen var, man såg inte att detaljer. Vi åt alla middag efter på en krog i närheten mycket trevligt. Det känns jävligt gött att man är klar med ett år av studier! Mot nya äventyr och mål.


· Lämna en kommentar ·
Utbildningen // 4 kommentarer




Tall painting



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Shake it!



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Nyttig lunch!

Har precis ätit en nyttig god lunch, quinoa, lax, körsbärstomater och sparris med yougurt sås. Jag älskar verkligen quinoa! Quinoa är ett frö som växer på 4000 meters höjd i Anderna, Sydamerika. Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen samtidigt är fetthalten och GI låg.
Så här gör jag min Quinoa:

Du behöver:

  • Quinoa (vit är godast)
  • 1 morot
  • färsk broccoli
  • 3 vitlöksklyftor
  • rödlök
  • buljongtärning
  • salt, peppar, chillikrydda.

Mät upp dubbelt så mycket vatten som du ska ha quinoa och tillsätt:
  • En buljongtärning (spelar ingen roll vilken men jag använder grönsaksbuljong)
  • en pressad vitlök,
  • lite chilli pulver,
  • salt & peppar.
Jag brukar använda ganska mycket chilli för jag gillar när det är starkt men du kan krydda med kryddor du tycker om. Sedan kokar jag upp vattnet och ser till att allting blandas, häller i den sköljda quinoan och sätter på lock. Låter det koka tills vattnet är borta, ca 15 min på svag värme. Medan det kokar fin hackar jag en morot, lite rödlök, två klyftor vitlök och broccoli. Det steker jag sedan i olivolja och kryddar med salt och peppar. Jag brukar även pressa över lite lime. När quinoan är klar blandar jag ihop den med mina stekta ingridienser.
KLART! Quinoa kan serveras kall eller varm, perfekt istället för ris eller pasta!


· Lämna en kommentar ·
Matlagning/bakning // 2 kommentarer




Cupcakes bak!




I går tog jag och Malin tåget ut till Tomas, Tuva och Maja som bor ca 1 timma med tåg från stan. Tuva och Maja flyttade hit för att bo med Tomas för 7 veckor sedan. Vi bestämde oss för att baka cupcakes! Självklart började det spöregna när vi gick till affären, så vi var dyngsura när vi kom hem, men vi surade inte för det.
Malin är ju cupcakes expert så vi gjorde cupcakes med hallon & citron smak och sedan en vit choklad glasyr på. Medan de gräddades i ugnen färgade vi marsipan och gjorde en massa roliga figurer. Tuva ville blanda sin egen marsipan och tog alla färger, den blev bajsbrun. hehe. Så vi gjorde en liten bajskorv och la på Tomas cupcake. Fast vi bytte ut den sen, eller Tuva och jag åt upp den hehe. Blev mycket flams och skratt, haha. Kolla så fina de blev :) Efter baket åt vi middag, jag blev överlycklig när jag såg att Maja gjort potatisgratäng. Den var jättegod, har nog inte ätit det på ett år. Jättetrevlig dag/kväll.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 2 kommentarer




Welcome back!

I söndags gjorde citycatsen comeback. Alla kom åkande upp för floden och alla som bodde runt floden kom ut för att titta och heja på dom. Robin på överväningen över tog givetvis fram bubbelpistolen så vi hade såpbubblor fallande samtidigt som vi kollade på city catsen komma åkande. Skönt att kunna ta dom in till stan igen nu, hatar bussarna!


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




sushi

Kommer verkligen att sakna Sushi när jag kommer hem. I helgen lyxade jag och James till det och åkte och köpte var sin tidning och sushi från en av de godaste restaurangerna. :)



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 1 kommentarer




Gäster

I helgen och i början på veckan fick vi finbesök av James mammas syster, hennes man och hennes två söner. Vi lagade mat tillsammans och hade jättetrevligt. Lilla mich var så himla söt. Han drack expresso som Mani i modern familly (om ni har sett den serien) och så ser han ut som Jake i two and a half men. haha. Så söt.



· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 0 kommentarer




Valentines day

James väckte mig tidigt i morse, jag fick en stor röd ros. Blev jätteförvånad eftersom vi spenderat all tid till sammans så undrade hur han hade lyckats smita iväg och köpa den. Det var i alla fall jättegulligt. Nu ska jag vila, har varit en sväng på stan vilket tog på krafterna. Måste göra mig redo sen, James har planerat något för kvällen men han säger inte vad.. så blir en liten överraskning. Älskar överraskningar. Inga tvivel på att min valentines dag blir bättre än förra årets i alla fall, då satt Malin och jag och kände oss rejält bortglömda.
Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 3 kommentarer




Ny klippt & färgad


Så här såg jag ut i går innan jag åkte iväg på för fest. Måste ju visa hur nöjd jag blev med mitt hår. Ni kan nog inte se det så bra på bilden hur stor skillnad det är från innan men innan var jag typ gul/blond och hade en färg på hela håret. Det såg verkligen billigt ut och föör blont. Nu har de lagt blonda slingor och samma ljusbrun som jag har naturligt. Nu ser det mycket mer naturligt ut. De la även en toner i hela håret. Allt som allt tog det mig 5 timmar hos friösren. Här i Australien om du går till en bra frisör har du en stylist, en frisör som klipper dig, en som är speciallist på att färga och en assistent som ger dig massage, shamponerar och sånt. Jag hade nog 5 olika personer på mitt hår. haha!


· Lämna en kommentar ·
Egobilder // 6 kommentarer




Nails apps

För några veckor sedan köpte jag nail apps på stan och eftersom ja inte varit ute på så länge så har jag inte prövat dom. Nu sitter dom på mina naglar, för ikväll är det utgång. Det var minst sagt svårt att få på när man aldrig gjort det förut. Höger hand blev mycket värre än vänster, men men. Det ser okej ut. Nästa gång blir det nog klockrent i alla fall :) Jag valde guld/silver/svart zebra randiga. Fanns en massa olika mönster med de här var coolast! Nu ska ja hoppa in i duschen, håller tummarna för att de inte åker av då.. står på packet att de ska hålla i 10 dagar så borde ju gå att duscha med dom.




· Lämna en kommentar ·
Skönhet // 5 kommentarer




Vardags lyx!

Idag är jag uppe tidigt trots att jag inte behöver gå till skolan, vi är nämligen lediga. För några månader sedan köpte jag och malin en VIP invitation av några tjejer på stan. De sålde skönhetssalong & frisör paket till city tjejer de tyckte passade in på de ställena. Kollade upp frisörsallongen i går som tydligen vunnit över 350 awards för bästa frisör, så det känns ju skit nice! För bara 650 kr så får vi det här hos frisören.
  • Professional style consulation,
  • style cut and finish
  • 15 foils (slingor)
  • Fashion colour lock gloss
  • Men´s style cut an hair dry (bring a man friend)
  • Personally prescribed minst treatment and hot towel
  • shiatsu deluxe head and scalp massage
  • 50 AUD gift for a friend.
Inte nog med det, med på köpet fick vi även en massa grejer från beauty salon  Ella Baché.
  • Brow wax
  • Bikini wax
  • Signature facial
  • hand and foot exfoliating treatment
  • 20 gift card to friend.
Så idag ska Jag, Malin och James mamma ha en mysig tjej dag hos frisören. Ska bli skönt att bli lite fin i håret. Jag ska faktiskt tona ner mitt hår lite, känner att jag är lite för blond. Så askblonda eller ljusbruna slingor blir det också. Kommer ju säkert blekas i Bali sen ändå så kan vara bra att slänga i lite mörkt.


· Lämna en kommentar ·
Dagboken // 4 kommentarer