Lider med dom som drabbats!

Vaknar upp av att klockan ringer vid 03.20. dags att gå ner och se hur det går för grabbarna. Det är blöta och skitiga grabbar vi möter. De står och sköter pumparna som sprutar ut brunt vatten ner i från källaren. Lyckligtvis ser vi att vattnet har stigit upp till halva muren, vilket är helt fantastiska nyheter. Vi hade förutspått mycket värre med kanske en hel våning förstörd, men nu har vi till och med lyckats rädda källaren! vattnet steg kanske en meter i halvtimman, så då har ni ett hum om hur "farligt" det var att stå vid floden där just jag bor. Vi kommer nog sova här uppe hos Steve och Tina ett tag ändå, pga att elen kommer nog inte att komma igång på ett tag.

När vi står där i mörkret och gratulerar grabbarna ser vi en 300 meter lång betong/metal brygga komma flytande, den har släppt från newfarm park. Alla blir helt till sig, och hoppas och ber att de människor som bor längre ner i kurvan klarar sig. Vi hör en stor smäll och brak. Rakt in i huset längre ner.. eller i alla fall deras bryggor och båthus, det var så mörkt så vi såg inte men hörde. Lamporna tänds. Lucie tar upp mobilen och ringer larm centralen som är helt omedvetna om händelsen, hur kan de missa en 300 meter lång brygga som kommer flytande? Puh. Hoppas och ber att det inte förstör mer längst vägen.

Det är många som mist sina hem, sina företag och även nära och kära. Mina tankar går till er! Det måste vara fruktansvärt att se sitt hem försvinna, och att förlora någon ska vi inte ens prata om. Det är mörka tider för Australien. Nu hoppas jag verkligen att vädret ser ljusare ut de kommande veckorna och att vattnet snart försvinner så att Australiensarna kan börja återuppbygga och gå tillbaks till sina liv.


Anonym:
Jag kan se dina statusuppdateringar på facebook -och dina näras böner om att du ska evakuera. Jag tycker att du är förfärligt dumdristig, men framförallt fruktansvärt nonchalant gentemot dem som älskar dig. 

Tänk på din familj, även om du inte tror att du kommer lida av översvämningen. Tror du att de kan sova?

Svar: Jag har evakuerat och det har jag nämt här, eller har du missat det? Det gjorde jag reda i går morse då inte ens vår ytterdörr var översvämmad. Jag har kontakt med mina nära och kära och de vet att jag är i säkerhet. De vet hur läget ligger till. Vi är nu inne i den värsta timman, och trots det har vi till och med lyckats rädda källaren med vår mur. Vi bor på andra våningen vilket innebär att vi skulle kunnat stanna där idag också, men pga att de stängt av elen så bor vi nu lite längre upp hos vänner. Vattnet har stigit men det tar kanske en halva timma för det att stiga en meter. Vi trodde att det skulle stiga mycket mer idag men det gjorde det inte, vilket är jättebra och helt fantasiskt! Vi har haft en otroolig tur.
Så "anonym" jag är inte så blond som jag ser ut, jag skulle aldrig stannat här om jag trodde att jag var i fara. Varför i hela friden skulle jag göra det för?!? Och familjen jag bor med, pappan i familjen är chef för Australiens största försäkringsbolag RSCQ som även har bilar som åker ut och hjälper alla, han fick alla varningar före alla andra och vet vad han sysslar med. Vi var en av de första som visste om att hela stan skulle evakueras. Jag litar på honom till 100%, de skulle aldrig utsätta mig för fara. De har hela tiden fått varningar och information om hur läget ligger till här. Så bara för att du sitter hemma och lyssnar på nyheterna så har du ingen aning om hur läget ser ut just där jag befinner mig! Du har heller ingen aning om vilken kontakt jag har med min familj, tro mig, de kan sova, de vet att jag är i säkerhet!

Det är också så typiskt svenskar att reagera på det här sättet, FLYYYY RÄDDA DIG SJÄLV. Självklart ser jag till att jag inte utsätter mig för fara, men jag flyr inte. Ingen här flyr. Alla kämpar och hjälper varandra. Människor som gick förbi när grabbarna byggde muren började genast hjälpa till, utan att någon behövde säga något. Människokedjor bildades och de var otroligt organiserade och hjälpsamma. Det är någonting vi borde lära oss av i Sverige, vara mer hjälpsamma, sociala och omtänksamma gentemot våra medmänniskor, och inte bara tänka på oss själva! Jag kommer att försöka hjälpa till så mycket som möjligt här nere de kommande veckorna med den tid jag kan bidra med!

Nu ska jag sova, vid 08.00 ska vi tjejer gå ner med frukost till grabbarna som kämpar. Hörs i morgon.

Chingeling!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Vad skönt att höra att allt verkar ordna upp sig. Tänker hela tiden på hur ni har det. Hörde och såg dig på Tv:n. Kraaam!

2011-01-12 @ 20:46:37
Postat av: emma

bod du inte tillsammans med Malin längre?



vi svenskar är såna som bara bryr oss om oss själv. Mycket skönare kultur emellan människor utomlands. Just för man hjälper varandra när man ser att det behövs...



jag tror du gör rätt som är kvar om det inte är någon fara.. men när du bor tillsammans med ens pappa som har koll så lita på honom :)



jag hoppas vädret vänder och att ni får det hur bra som helst och att vatten massorna inte förstör för mycket.

2011-01-12 @ 20:50:47
URL: http://emma86.blogg.se/
Postat av: kullis2

bra skrivet kuxi! håller tummarna för att allt ordnar sig. Puss!

2011-01-12 @ 21:02:33
Postat av: Ronnie

Du vet att städvagnen står och väntar på dig när du känner för det!! ;-) Ha det bra och ta hand om dig! Hälsningar Vaktmästeriet

2011-01-12 @ 22:25:34
Postat av: Nils

Hittade din blogg i samband med att aftonbladet skrev om detta först. Brukar inte ha för vana att "inkräkta" på folks privata bloggar med kommentarer men jag kände att jag ville visa att inte alla svenskar tycker och tänker som "Anonym".



Jag tycker dina föräldrar ska känna sig stolta över att ha uppfostrat en sådan person som dig. Du ger dig inte av utan förstår att den bästa vägen ur en fruktansvärd situation som ni befinner er i är tillsammans. Allihopa. Detta låter klychigt men det här kommer bara göra dig till en starkare och mer självsäker individ.

Det här är sådana situationer som definierar oss som människor.

Vad du gör här är vad du är för person.



Jag är lite av en citatnörd, så här får du en jag håller varmt:

I expect to pass through life but once. If therefore, there be any kindness I can show, or any good thing I can do to any fellow being, let me do it now, and not defer or neglect it, as I shall not pass this way again. ~William Penn

2011-01-13 @ 00:36:03
Postat av: Mamsen

Bra skrivet Nils. Jag är en stolt mamma!!! Jag vet hur alla kämpar och hjälps åt och det är helt fantastiskt! Tänk om alla kunde ha samma inställning som Emmy!

2011-01-13 @ 05:55:06
Postat av: Tobias

Hej!



Det vore intressant om du kan posta några "före och efterbilder" på hur det ser ut.

Akta dig för krokodilerna.

2011-01-13 @ 08:51:29
Postat av: matilda hammar

oh, hoppas allting går bra där borta! har läst lite i bloggen och vet inte vad jag ska skriva riktigt. blir chockad över allting, usch! hemskt!! men det är bra att du mår bra :)



sv: jag hyr lägenheten.. :) åh va roligt, ja såg det på facebook att ni hade träffat varandra! :D

2011-01-13 @ 12:04:03
URL: http://matildahammar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback